İstanbul'da İkarus zamanı: İETT, elektrikli otobüsün test sürecini başlattı

İstanbul'da İkarus zamanı: İETT, elektrikli otobüsün test sürecini başlattı
İETT tarihinde ilk kez yüzde 100 elektrikli otobüsler filoya katılacak. 300 kilometre menzilli elektrikli otobüs için test süreci başlatıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) bağlı kuruşlarından İETT, 100 elektrikli otobüs alımı için test sürecini başlattı. Macaristan'dan tırla getirilen İkarus marka yüzde 100 elektrikli aracın ilk testleri,  İETT Genel Müdürü Alper Bilgili ve ilgili daire başkanlarının katılımıyla 28 Ocak Cuma günü gerçekleştirildi.

AVRUPA'DA KULLANIMDA

İETT heyeti ve firma temsilcileri, elektrikli otobüse binerek önce Yedikule'ye, ardından Millet Caddesi üzerinden Saraçhane'deki İBB yerleşkesine gitti. Araç hakkında firma yetkilileri ayrıntılı bilgilendirme yaptı. 300 kilometre menzilli aracın Romanya, Almanya, Avusturya gibi ülkeler tarafından halen kullanıldığı belirtildi.

AĞIRLIK TESTİNDEN GEÇECEK

İkarus marka elektrikli araç bir hafta boyunca üzerine konulan ağırlıklarla birlikte test edilecek. Aracın menzili ve diğer aksamı hakkında ayrıntılı değerlendirmeler yapılacak. İETT, başka markalara ait elektrikli araçları da test ettikten sonra elektrikli araç alımı için teknik şartname oluşturacak. Ardından araç alımı için ihale süreci başlatılacak.

İETT'nin 2022 yılı bütçesi ile performans ve yatırım programları 12 Kasım 2021'de İBB Meclisi tarafından onaylandı. 7.7 milyar liralık bütçede daha konforlu ve çevre dostu bir ulaşım imkanı sağlayacak elektrik araç alımı da yer alıyordu.

Öne Çıkanlar