'Elin dangalağına organ verip yaşatmanın anlamı yok'

'Elin dangalağına organ verip yaşatmanın anlamı yok'
Prof. Dr. Celal Şengör organ bağışı taraftarı olmadığını söyledi.

Halk TV’de yayınlanan Gürkan Hacır’ın sunduğu ‘Şimdiki Zaman’ adlı programına konuk olan Prof. Dr. Celal Şengör organ bağışına karşı olduğunu söyledi.

Kendisine organlarını bağışlayıp, bağışlamayacağını sorduklarını anlatan Şengör, "Taraftar değilim. Elin dangalağına verip onu yaşatmanın anlamı yok ama araştırma yapacaklarsa istedikleri gibi kullansınlar. Araştırma çok mühim. Ben duyuyorum osteoloji dersi için iskelet bulamıyorlar" diye konuştu.

İnsanların gömülmeye çok meraklı olduğunu, tarihte iz bırakmış kişilerin mezarlarının nerede olduğunun dahi bilinmediğini belirten Şengör, "Yahu kardeşim gömüleceksin de ne olacak, kaybolacaksın" dedi.

'İNSANLARA DIŞKI YEDİRMEK İŞKENCE DEĞİL' DEMİŞTİ

Şengör daha önce de Kenan Evren’in cenazesine çelenk yollamasıyla ilgili yaptığı açıklamada, "İnsanlara dışkı yedirmek işkence değil" sözleriyle gündeme gelmişti.

'KENAN EVREN'İN YAPTIĞI HER ŞEYİ İSTİSNASIZ TASVİP EDİYORUM'

"Kenan Evren’in 12 Eylül döneminde yaptığı her şeyi istisnasız tasvip ediyorum" diyen Şengör, 12 Eylül’de yapılan işkencelere ilişkin "Bir kere dışkısını yedirmek işkence değil. Ben bal gibi yerim. Yani dışkı pis bir şey değil ki. Sen sidiğini içmez misin" demişti.

Şengör, Deniz Gezmiş için ise "Bu memlekette, Deniz Gezmiş gibi bir eşkıyaya kahraman denildiğini gördüm" ifadelerini kullanmıştı.(HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar