Elon Musk'ın paylaşımı hangi kripto paraya rekor kırdırdı?

Elon Musk'ın paylaşımı hangi kripto paraya rekor kırdırdı?
Elon Musk'ın Twitter'dan paylaştığı bir köpek fotoğrafı nedeniyle SHIB isimli kripto para hafta başından bu yana yüzde 300'den fazla değer kazandı.

ARTI GERÇEK - Tesla ve SpaceX'in CEO'su Elon Musk'ın kripto paralarla ilgili paylaşımları piyasaları etkilemeye devam ediyor. Son olarak Musk'ın Twitter hesabı üzerinden paylaştığı bir köpek fotoğrafı nedeniyle SHIB isimli kripto para hafta başından bu yana yüzde 300'den fazla yükseldi.

Dünyanın en zengin insanları arasında yer alan Elon Musk’ın kripto para piyasası ile ilgili paylaşımları alternatif coinleri hareketlendirmeye devam ediyor.

Son olarak Elon Musk’ın pazartesi günü sosyal medya platformu Twitter üzerinden yaptığı, Floki Frunkpuppy" paylaşımı nedeniyle Shiba Inu. (SHIB) isimli kripto değeri yüzde 300’den fazla yükseldi. Para birimi son bir haftada ise yüzde 340’tan fazla artış gösterdi.

Shiba Inu, ismini logosunda bulunan köpek cinsinden alıyor. Elon Musk’ın pazartesi günü Twitter’dan bu köpeğin fotoğrafını paylaşması üzerine bu kripto paranın değeri büyük artış gösterdi. SHIB, günlük işlem hacminde de pek çok alt coini geride bıraktı.

"Dogecoin katili" olarak da adlandırılan bu kripto para hafta başından bu yana yüzde 300'den fazla değer kazandı. Shiba Inu'nun günlük işlem hacmi ise 19.4 milyar dolara kadar çıktı. Ayrıca SHIB, dünyanın önde gelen kripto para borsaları Binance, Coinbase ve Huobi üzerinde en çok işlem gören kripto para oldu.

Coinbase verilerine göre, bu altcoin bir yılda yaklaşık yüzde 8 bin arttı. Bu arada köpek temalı bir başka coin olan Dogecoin ise son 24 saatte yüzde 5 düştü.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar