Elon Musk'ın trafik sorununu çözmek için yaptığı tünelde trafik sıkıştı

Elon Musk'ın trafik sorununu çözmek için yaptığı tünelde trafik sıkıştı
Milyarder iş insanı Musk’ın araç trafiğindeki yoğunluğun önüne geçmek için geliştirdiği tünelde, trafik sıkışıklığı yaşandı. Bir Reddit kullanıcısı, sıkışan trafiğin videosunu paylaştı.

Tesla’nın CEO’su Elon Musk, The Boring Company adlı tünel şirketini kurarak metropollerin trafik sorunlarına çözüm aradı. Elon Musk’un trafik sorununa çözüm getirmek için geliştirdiği tünel projesi Boring Company, bir süredir Los Angeles’ta faaliyet gösteriyor. Bir kullanıcısı tünel ekosisteminde yaşanan trafik sorunlarını Reddit hesabından paylaştı. Trafiğin yanı sıra yaşanabilecek aksiliklerden endişelenen pek çok kullanıcı yorum yaptı.

Elon Musk ilk olarak bundan yaklaşık 5 yıl önce yoğun trafikte beklemeye tahammül edemediğini dile getirerek, trafik sorununa çözüm bulmak için bir tünel projesinden bahsetti.  Musk, Boring Company hakkında açıklamalarından 2 yıl sonra 2018’de ilk tünel projesini Los Angeles’ta tamamladı. Bu tünel sistemi, kırmızı ışıkta bekleyen araçların yer altına indirilmesi ve raylar aracılığıyla bir başka trafik lambasında geri çıkarılması üzerine geliştirildi.

Webtekno’da yer alan habere göre Bir Reddit kullanıcısı, Elon Musk’ın tünel şirketi Boring Company’nin Los Angeles’taki tünel ekosistemindeki trafik sıkışıklığını gösteren bir video paylaştı. Kullanıcının "Elon Musk'ın Boring şirketinin trafik sıkışıklığı var. Bana imkânsız olduğu söylenmişti." notuyla paylaştığı gönderiye kısa sürede pek çok yorum geldi. Kullanıcılar çoğunlukla bu alanda yangın ya da kaza gibi aksiliklerin bir felakete dönüşeceği yönünde eleştirdi.

Dev otomobil üreticisinin trafik sıkışıklığına getirmiş olduğu çözüm, tünel sıkışıklığına yol açtı.

Öne Çıkanlar