Emek ve Demokrasi Platformu’ndan Yeni Akit’e tepki

Emek ve Demokrasi Platformu’ndan Yeni Akit’e tepki
Yeni Akit gazetesinin hedef gösterdiği Batman Barosu’na destek veren Batman Emek ve Demokrasi Platformu, tüm kesimleri barış, demokrasi ve insan haklarına sahip çıkmaya çağırdı.

Batman Emek ve Demokrasi Platformu, Yeni Akit gazetesinin hedef gösterdiği Batman Barosu’na destek vermek amacıyla açıklama yaptı. Batman Barosu binası önünde yapılan açıklamaya Baro Başkanı Erkan Şenses, çok sayıda avukat ve platform üyeleri katıldı.

Batman Emek ve Demokrasi Platformu Sözcüsü Deniz Topkan, muhaliflerin sesini yükseltmeye çalışması ile birlikte iktidar erki ile iktidar silahşorlarının devreye girdiğini belirtti. Topkan, "Bilinçli bir şekilde nefret iklimi yaratılıyor. Karanlık bir takım güçlerin ortaya çıktığı bir dönemde geçmekteyiz" dedi. 

TAHİR ELÇİ HATIRLATILDI

Batman Barosu’nun hukukun üstünlüğü, demokratik hak ve özgürlüklerin savunulması konusunda çalışmalar yürüttüğünü dile getiren Topkan şunları söyledi: "Bilinmelidir ki yayın organları tarafından hedef gösterilen yoldaşımız Tahir Elçi, karanlık odaklar tarafından katledilmişti. Yine benzer bir olay ile karşı karşıya gelmekten endişe duymaktayız. Bu nedenle insan haklarını savunan Batman Barosu’nu hedef gösteren yayın anlayışı ile HDP’li üye, yönetici ve çalışanlarına yönelik yargı baskısının yanı sıra kolluk gücünün, provokasyon girişimlerini, tehditlerini ve fiziki saldırılarını demokratik siyasete ve insan haklarına yapılan darbe olarak görüyoruz. Batman Emek ve Demokrasi Platformu olarak, Batman Barosu’na, HDP’ye ve milletin vekiline yapılan bu saldırı ve tehditleri kabul etmediğimizi belirtiyor; tüm toplumsal kesimleri barış, demokrasi ve insan haklarına sahip çıkmaya çağırıyoruz." (MA)

Öne Çıkanlar