Emek ve meslek örgütlerinden çağrı: Eğitim emekçilerini bir an önce serbest bırakın

Emek ve meslek örgütlerinden çağrı: Eğitim emekçilerini bir an önce serbest bırakın
Diyarbakır'da Eğitim-Sen üyesi öğretmenlerin gözaltına alınmasına tepkiler sürüyor. 35 kurum ortak açıklama yaparak gözaltılara tepki gösterdi.

ARTI GERÇEK- Diyarbakır'da 5 Kasım Perşembe günü 26 Eğitim-Sen üyesi öğretmenin evine baskın düzenlenerek gözaltına alınmıştı.  Öğretmenlerin gözaltına alınmasına tepkiler sürüyor.

35 KURUMDAN ORTAK AÇIKLAMA

Diyarbakır’da aralarında DİSK,  KESK, TMMOB, Tabip Odası be Diş Hekimleri Odası’nın da bulunduğu 35 kurumdan oluşan Amed Emek ve Demokrasi Platformunu ortak açıklama yaparak gözaltılara tepki gösterdi.   Eğitim Sen Diyarbakır 1 No’lu Şube binasında yapılan açıklamayı Disk Genel İş Sendikası Diyarbakır 1 No’lu Şube Emek ve Demokrasi Platformu Dönem Sözcüsü Hasan Eroğlu okudu.

EROĞLU: İKTİDAR KENDİSİNE BİAT ETMEYENLERİ SİNDİRMEYE ÇALIŞIYOR

 Eğitim ve bilim emekçisinin haksız ve hukuksuz bir biçimde gözaltına alındığını ifade eden Eroğlu, "Sivil toplum kuruluşlarına yönelik yapılan bu baskınların amacı, mevcut iktidarın uyguladığı politikaları onaylamayan ve kendisine biat etmeyen farklı kesimleri kendine muhalif görüp kriminalize yöntemlerle sindirmeye çalışmaktadır. Evlere ve okullara yapılan gözaltı operasyonlarında 26 eğitim emekçisinin gözaltına alınmasını, sivil toplumun sesini kısmaya yönelik bir hareket olarak değerlendiriyoruz" dedi.

‘ANAYASAL HAKLAR HİÇE SAYILIYOR’

İktidarın yanında yer almayan tüm sivil toplum örgütlerine yönelik baskıyı arttırdığını hatırlatan Eroğlu, şunları söyledi: "Sivil toplum aktivistlerini baskı altına alarak, gözaltına alarak ve tutuklayarak sindirmeye çalışmaktadır. Tek bir farklı ses duymaya tahammülü olmayan iktidar toplumu faşizan yöntemlerle yönetmeye çalışmaktadır. Katıldıkları sendikal faaliyetler, yasal demokratik hakların kullanılmasını suç saymaktadır. Bu hukuksuz uygulamaların sonucunda anlıyoruz ki iktidar, kendisine muhalif gördüğü sivil toplum kuruluşlarının anayasal haklarını kullanmasını hiçe saymaktadır. Yasal demokratik hakların kullanılmasını kriminalize etmeye çalışmaktadır.

‘GÖZALTILAR KEYFİ’

Toplumsal sorunları çözmede yetersiz kalan iktidar, bu yetersizliğini STK’lara baskı ve gözaltı politikaları uygulayarak perdelemeye çalışmaktadır. 26 eğitim ve bilim emekçisinin keyfi gözaltına alınışı sivil toplumun hukuki, meşru ve demokratik haklarını kullandırmamaya yöneliktir. Bu tutumu bütün STK’lara karşı bir gözdağı ve sindirme politikası olarak değerlendiriyoruz.  Biz aşağıda imzası bulunan Emek Demokrasi Platformu olarak, konunun takipçisi olacağımızı belirtiyor, gözaltına alınan tüm eğitim emekçilerinin bir an önce serbest bırakılmasını talep ediyoruz.".

Öne Çıkanlar