EMEP'li Akdeniz, altı partiyi eleştirdi: Laiklik vurgusu güçlü bir biçimde yer almıyor

EMEP'li Akdeniz, altı partiyi eleştirdi: Laiklik vurgusu güçlü bir biçimde yer almıyor
Güçlendirilmiş parlamenter sistem çalışması yürüten altı siyasi partinin, kamuoyuna yaptıkları açıklamalarında laiklik vurgusu yapılmadığını belirten Emek Partisi tepki gösterdi.

CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, Demokrat Parti, DEVA ve Gelecek Partisi tarafından açıklanan güçlendirilmiş parlamenter sistem çalışmasına bir tepkide Emek partisi (EMEP) Genel Başkanı Ercüment Akdeniz’den geldi. Akdeniz, çalışmada İstanbul Sözleşmesi’nden emekçilere, antiemperyalist dış politikadan laikliğe kadar birçok konuda eksiklik olduğunu söyledi. Metinde, "grev yasağı, sendikalaşma özgürlüğü, işçi sınıfının yaşadığı ekonomik sorunlar, yoksulluk gibi Türkiye’nin çok temel sorunlarının yer almadığını" söyleyen Akdeniz, "Emek yaşamına dair eksiklikler var" dedi.

Cumhuriyet’te yer alan haberde Akdeniz, "İstanbul Sözleşmesi gibi kadın hakları açısından bir kırmızı çizgiyi ifade eden konu yok. Laiklik vurgusu güçlü bir biçimde yer almıyor. Ayrıca, şu an savaş durumu var. Dış politikada antiemperyalist duruş yok. Bağımsız bir Türkiye vurgusu yok" diye konuştu.

‘BİZİM İÇİN BU BİR REFERANDUM NİTELİĞİNDE’

Üçüncü bir seçenek ihtiyacının bulunduğunu, bu nedenle çeşitli parti ve örgütlerle üçüncü ittifakı örmek için çalıştıklarını aktaran Akdeniz, gelecek seçimlere de işaret ederek, "Seçim iki pusulalı olacak, Cumhurbaşkanlığı ve parlamento seçimleri. Bizim için bu bir referandum niteliğinde. Erdoğan yönetimini sevindirici bir tutum içinde olmayız. Öyle bir durumda, ittifaklardan bağımsız bir değerlendirme yaparız" dedi.

Öne Çıkanlar