EMEP'ten ulaşım zammına tepki: Vatandaşın üç kuruşuna göz dikildi

EMEP'ten ulaşım zammına tepki: Vatandaşın üç kuruşuna göz dikildi
Ulaşım zammına tepki gösteren EMEP Antalya İl Başkanı Hasan Alkan, 'İşine, okuluna otobüs ile giden vatandaşların aldığı üç kuruşa göz dikildi” dedi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin dün aldığı karar ile toplu ulaşıma ortalama yüzde 28 zam yaparak; tam biniş 5,20 TL olan toplu taşıma ücreti 6 lira 70 kuruşa, 4.50 TL olan emekli ve öğretmen taşıma ücreti 5 lira 70 kuruşa, 2.65 TL olan öğrenci 3 lira 40 kuruşa, aktarma ücreti ise 1 TL’ den ,2 TL'ye yükseltildi. Emek Partisi (EMEP) Antalya İl Başkanı Hasan Alkan yaptığı basın açıklamasıyla ulaşım zammına tepki gösterdi.

Alkan, şöyle konuştu: "Gelen her zam, otobüsçü esnafının maliyet ve giderleri hesaplanarak yapılıyor. Bir kere de bu kentte yaşayan vatandaşların cebine giren maaş üzerinden hesaplayarak yapılsın! Kiradan elektriğe, gıdadan giyime kadar her kalemin arttığı bu koşullarda asgari ücretle yaşamını idame ettiren işçiler ve emekçilerin ay sonu hesabı bir önceki aya göre eridi ve yok oldu. İşine, okuluna otobüs ile giden vatandaşların aldığı üç kuruşa göz dikildi. Ulaşım zammı geri alınsın." (MA)

Öne Çıkanlar