Emily in Paris'in hırsızlık sahnesi Ukrayna'yı kızdırdı

Emily in Paris'in hırsızlık sahnesi Ukrayna'yı kızdırdı
Çevrimiçi dizi- film izleme platformu Netflix'in popüler yapımlarından 'Emily in Paris', yeni yayınlanan ikinci sezonunda yer alan hırsızlık sahnesiyle Ukrayna'nın tepkisini çekti.

Şirketi tarafından Fransa'nın başkenti Paris'te görevlendirilen ABD'li Emily adındaki bir genç kadının başından geçenlerin anlatıldığı 'Emily in Paris' dizisi, yayınlanan yeni sezonunda yer alan hırsızlık sahnesiyle Ukrayna'yı karşısına almış oldu.

Ukrayna Kültür Bakanı Aleksandr Tkaçenko, oyuncu Lily Collins'in hayat verdiği Emily ile dil kursunda arkadaş olan Ukraynalı Petra karakteriyle ilgili şikayetlerini dile getirdi.

Darya Pançenko'nun moda zevki kötü olan  ve sınır dışı edilmekten korkan Petra karakterini canlandırıyor. Petra bir bölümde de AVM'de hırsızlık yaparak Emily karakterini bir hayli şaşırtıyor ve Emily tarafından terk ediliyor.

'KABUL EDİLEMEZ VE AŞAĞILAYICI'

Ukraynalıların bu şekilde basmakalıp rollere sokulmasını eleştiren Ukraynalı Bakan, Telegram hesabından yaptığı yorumda bu karakterin bu şekilde karikatürize edilmesini 'kabul edilemez ve aşağılayıcı' buldu, "Yurt dışında Ukraynalılar böyle mi görülüyor?" diye sordu. Ukrayna basınına göre Tkaçenko, Netflix'e şikayetini mektup yoluyla da iletti.

Öne Çıkanlar