Emine Erdoğan da Fahrettin Altun'dan rahatsız iddiası

Emine Erdoğan da Fahrettin Altun'dan rahatsız iddiası
İletişim Başkanı Fahrettin Altun'un görevden alınacağına dair iddiaları aktaran Barış Pehlivan, Emine Erdoğan'ın da "Biz üç kişiyle daha iyi iletişim stratejisi kuruyoruz" dediğini yazdı.

Kabinede değişikliğine ilişkin kulislerde konuşulanlar arasında yer alan Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun'a Erdoğan ailesi ve AKP içerisinde tepkiler olduğu iddia edildi.

Cumhuriyet yazarı Barış Pehlivan, 'AKP’de Fahrettin Altun rahatsızlığı' başlıklı yazısında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın Altun'a dair eleştirilerini "Biz üç kişiyle daha iyi iletişim stratejisi kuruyoruz" diyerek dile getirdiğinin konuşulduğunu belirtti.

Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan’ın Covid-19’a yakalanmasının ardından sosyal medyadaki "geçmiş olsun" ve "teşekkürler" trafiğine dikkati çeken Pehlivan, buna karşılık Altun'un sosyal medya hesabından paylaştığı "Allah’ın izniyle birçok virüsü alt ettiğiniz gibi bu virüsü de birkaç güne alt edeceksiniz" şeklindeki "geçmiş olsun" mesajının AKP içinde de tepki çektiğini anlattı.

Pehlivan, AKP'li gazetecilerin de Altun’un kurduğu baskıdan şikâyet ettiğini anlattı ve "Dahası, medyadaki etkisinden dolayı gazetelerde bakanlardan önce Fahrettin Altun’un isminin yazılmasının kabinede rahatsızlık yarattığını öğrendim" dedi.

Pehlivan, Altun'un görevden alınmasının da gündemde olduğunu, yerine düşünülen isimler arasında ise TRT Genel Müdürlüğü görevi son bulan İbrahim Eren ve RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin'in bulunduğunu belirtti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar