AKP'lilerin saldırısında eşini ve çocuklarını kaybeden Emine Şenyaşar 10’uncu kez ifadeye çağrıldı

AKP'lilerin saldırısında eşini ve çocuklarını kaybeden Emine Şenyaşar 10’uncu kez ifadeye çağrıldı
Ferit Şenyaşar: Başta barolar olmak üzere, sesiz kalan siyasi partiler bu suça ortak oluyorlar. Ortada bir hukuksuzluk var. Urfa’yı çete bir aile yönetiyor.

Urfa'nın Suruç ilçesinde 2018 yılında AKP’lilerin saldırısında eşini ve çocuklarını kaybettiği için Urfa Adliyesi önünde adalet talebiyle nöbet tutan Emine Şenyaşar, 10’uncu kez "kamu memuruna hakaret" gerekçesiyle ifadeye çağrıldı. 

24 Haziran 2018 seçimleri sürecinde "esnaf ziyareti" adı altında AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınlarının düzenlediği saldırı sonucu eşi ve iki oğlu yaşamını yitiren Emine Şenyaşar ile saldırılardan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar’ın Urfa Adliyesi önünde 9 Mart'ta başlattığı Adalet Nöbeti, 273'üncü gününde sürüyor.

Urfa Adliyesi önündeki nöbetlerini bugün de sürdüren ailenin yanına gelen polis, Emine Şenyaşar’ın "kamu memuruna hakaret" iddiasıyla İl Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube’de ifadesinin alınacağını bildirdi. Polis, Şenyaşar’ın gün içinde emniyete gitmesi gerektiğini söyledi.

‘YÜZLERCE KAMU ÇALIŞANININ GÖZÜ ÖNÜNDE KATLİAM YAPILDI’

Mezopotamya Ajansı’nda yer alan habere göre annesi Emine Şenyaşar’ın aynı gerekçeyle 10’uncu kez ifadeye çağrılması ve Adalet Nöbeti boyunca karşılaştıkları engellemelere tepki gösteren Ferit Şenyaşar, kendilerini nöbetten vazgeçirmeyi amaçladıklarını dile getirdi.

Adalet Nöbeti’nin zulüm altında devam ettiğini ifade eden Şenyaşar, "Nöbetimiz bir yıla yaklaşıyor. Suruç Devlet Hastanesi’nde 3 insan silahla katledilmiştir. Bu katliam yüzlerce kamu çalışanının gözü önünde yapılmıştır. Olayın üzerinden 3 yıl 6 ay geçti ama hiç kimsenin ifadesi dahi alınmamış. Ancak adalet isteyen anne bugün 10’uncu kez ifadeye çağrıldı. Bu mu Türkiye’de adalet? " diye sordu.

‘SESSİZ KALAN HERKES SUÇA ORTAK OLUYOR’

Yaşananlara sessiz kalan herkesin suça ortak olduğunu kaydeden Şenyaşar, "Başta barolar olmak üzere, sesiz kalan siyasi partiler bu suça ortak oluyorlar. Ortada bir hukuksuzluk var. Urfa’yı çete bir aile yönetiyor" dedi.

Aile sosyal medya hesaplarından da Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’ü etiketleyerek "Adliye kapısındaki bu adaletsizliğe tepki göstermeyen herkes suçludur. Çocuklarını ve eşini katledenleri ifadeye çağırmaya dahi korkan savcılar, anneyi 10’uncu kez ifadeye çağırıyor. Abdülhamit Gül anne için üzüldüğünü dile getirmiş!" mesajı paylaştı.

Öne Çıkanlar