Emine Şenyaşar’a soruşturmada takipsizlik kararı

Emine Şenyaşar’a soruşturmada takipsizlik kararı
AKP’lilerin saldırısında ölen eşi ve çocukları için Adalet Nöbeti tutan Emine Şenyaşar hakkında ‘hakaret’ iddiasıyla açılan bir soruşturmada takipsizlik kararı verildi.

24 Haziran 2018 seçimleri sürecinde Urfa'nın Suruç ilçesinde AKP Urfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınları tarafından eşi ve iki oğlu katledilen Emine Şenyaşar ile katliamdan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar’ın Urfa Adliyesi önünde 9 Mart 2021’de başlattığı Adalet Nöbeti 428'inci gününde sürüyor. Emine ve Ferit Şenyaşar, sabah erken saatlerde Suruç ilçesinde bulunan evlerinden 42 kilometre uzakta bulunan Urfa Adliyesi önüne gelerek nöbet eylemini bugün de başlattı. Anne ve oğlu mesai saatleri arasında yolu adliyeye düşen avukat ve yurttaşlara, adalet mücadelesine dair aktarımlarda bulunuyor.

‘RENCİDE EDİCİ BOYUTTA OLMAYIP…’

Öldürülen eşi ve çocuklarının faillerinin ceza alması için Adalet Nöbeti tutan Emine Şenyaşar’a Urfa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından AKP’li Yıldız’a "hakaret ve iftira" gerekçesiyle açılan soruşturmada, "Kovuşturma yapılmasına yer olmadığı" yönünde karar verildi. AKP’li Yıldız’ın avukatı, Şenyaşar’ın Adalet Nöbeti’nin yıldönümü olan 3 Mart 2022 tarihinde sarf ettiği sözlerden yola çıkarak "hakaret ve iftira" suçunun işlendiğini ileri sürdü. Soruşturma evraklarını inceleyen Urfa Cumhuriyet Başsavcılığı, Şenyaşar’ın Yıldız’a ithafen söylediği, "Niye o namussuz sizi bitirdi, vekil Halil yaptı. Halil parayla vekil oldu. Halil’in namusu para şerefi para" sözlerinin, "Muhatabın onur, şeref ve saygınlığını rencide edici boyutta olmayıp, dolayısıyla hakaret suçunun unsurları itibarıyla oluşmadığı anlaşılmakta" dedi.

10 SORUŞTURMA SÜRÜYOR

Emine Şenyaşar hakkında, benzer gerekçelerle Adalet Nöbeti’ne başladığı 9 Mart 2021’den bu yana 14 farklı soruşturma açıldı. AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hakkında sarf ettiği sözler nedeniyle bu soruşturmalardan 3’ü kovuşturmaya dönüştü. Davalardan ikisi Urfa 2’nci Asliye Ceza Mahkemesi’nde, biri de Ankara Batıkent 6’ncı Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülüyor. Emine Şenyaşar hakkında açılan soruşturmalardan bir tanesi takipsizlikle sonuçlanırken, geri kalan 10 soruşturma devam ediyor.

AV. TÜM: ŞENYAŞAR AİLESİNİN ADALET ARAYIŞI BALTANLANMAK İSTENİYOR

"Şenyaşar ailesi adalet köşesi" olarak tanımlanan alanda nöbetlerini sürdüren aileyi ziyaret eden ailenin avukatlarından Serdar Tüm, "Adalet arayışı içerisinde olan Emine anne bu süreç içerisinde birçok kez ifadeye çağrılmış, ifadesi alınmıştır. Adalet arayışı içerisinde olan Emine anneye bunca davanın açılmış olması, adalet arayışını, adalet nöbetini baltalamak, annenin iradesini kırmak amacıyladır. Biz bu açılan dosyaları kabul etmiyoruz. Çünkü her biri haksız hukuksuz şekilde açılmıştır. Son kertede Şenyaşar ailesi için adalet, herkes için adalet diyoruz" şeklinde konuştu. (MA)

Öne Çıkanlar