Emine Şenyaşar adliye binasının temelini elleriyle kazarak ‘adalet’ aradı

Emine Şenyaşar adliye binasının temelini elleriyle kazarak ‘adalet’ aradı
Adalet nöbetini sürdüren Emine Şenyaşar, ağıtlar yakarak, adliye binasının temelini elleriyle kazıyarak ‘adalet’ aradı.

24 Haziran seçimleri sürecinde AKP Urfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın koruma ve yakınlarının saldırısı sonucu eşi ve iki oğlunu yitiren Emine Şenyaşar ile saldırıdan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar’ın Urfa Adliyesi önünde başlattığı adalet nöbeti 88'inci gününde. Sabahın erken saatlerinde adliye binası önüne gelen Şenyaşar ailesi, bina girişinde bulunan Atatürk kaidesinin önünde nöbet eylemlerini başlattı.

Şenyaşar ailesi, nöbetlerini başlattıktan bir süre sonra Urfa Cumhuriyet Başsavcılığı'na dilekçe vermek için adliyeye geçti. Suruç Devlet Hastanesi'nde yaşanan katliama ilişkin dava açılmasını ve savcının tespit ettiği 23 kişi hakkında işlem yapılması için savcılığa bugüne kadar birçok dilekçe veren Şenyaşar ailesi, bugün de Cumhuriyet Başsavcısı ile yapmak istediği görüşme başvurusu bir kez daha reddedildi.

TALEPLERİ REDDEDİLEN EMİNE ŞENYAŞAR FENALAŞTI

Taleplerinin reddedilmesi üzerine adliye bahçesine çıkan anne Emine Şenyaşar fenalaştı. Adliye bahçesinde ağıtlar yakan Şenyaşar, "Allah’ım bu olanları görmüyor musun?" diyerek, yaşanan hukuksuzluğa isyan etti. Şenyaşar’ı görüntülemek isteyen Mezopotamya Ajansı muhabirinin de polis tarafından bahçenin dışında olmasına rağmen "adliye müştemilatı olduğu" gerekçesiyle görüntü alması engellendi. Adliye bahçesinden çıkan anne ve oğlu adliyenin yan tarafında kazılan ek adliye binası temelinin olduğu inşaat alanına geçti.

ADLİYENİN TEMELİNDE ‘ADALET’ ARADI  

İnşaat temelinin bulunduğu yerde ağıtlar yakarak, elleriyle kazdığı toprağın altında "adalet" arayan Emine Şenyaşar, "Nerede Celalim, nerede Adilim. Adalet belki bu toprağın altında; kazıp çıkaracağım" dedi. Şenyaşar, çıplak elleriyle kazdığı toprağı kendi üstüne atmaya başlayınca oğlu Ferit Şenyaşar tarafından sakinleştirilmeye çalışıldı. Şenyaşar, "Gelin bana yardım edin. Gelin adalet burada beraber çıkaralım. Savcı, hakim yok. Gittiğimiz her yerden kovuluyoruz. Allah’ım sen yanlarına bırakma" diyerek tepkisini dile getirdi. Uzun uğraşlar sonucunda annesini ikna eden Ferit Şenyaşar, annesinin koluna girerek adiye binası önünde bulunan beton blokların önünde adalet nöbeti tuttukları kaldırımda oturmaya başladı. Anne Emine Şenyaşar, burada da ağıtlar yakmaya devam etti.

‘HUKUK AYAKLAR ALTINDA’

Aile sosyal medya hesaplarından, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Adalet Bakanlığı ve Uluslararası İnsan Hakları Gözlemevi'nin resmi Twitter hesabını etiketleyerek, "Şanlıurfa Adalet Sarayı’nda ancak bu kadar hak, hukuk, adalet ayaklar altına alınabilir. 'Türkiye hukuk devletidir' ilkesini savunan yetkilileri buraya davet ediyorum. Burada yargı yolu 'Eşedd-i zulüm' yapıyorlar" mesajını paylaştı. (MA)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar