Emine Şenyaşar: Siz hiç hastanede insanların katledildiğini duydunuz mu, eşimi gözümün önünde katlettiler

Emine Şenyaşar: Siz hiç hastanede insanların katledildiğini duydunuz mu, eşimi gözümün önünde katlettiler
Urfa Adliyesi önünde adalet arayışını sürdüren Şenyaşar: Hastane insanları iyileştirmek için var, öldürmek için değil. Vekillik insanları öldürmek mi? Neden yargılamıyorlar?

24 Haziran seçimlerinde AKP Urfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın koruma ve yakınlarının saldırısı sonucu eşi ve iki oğlunu yitiren Emine Şenyaşar ile saldırıdan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar’ın, Urfa Adliyesi önündeki ‘adalet nöbeti’ 93'üncü gününde sürüyor. Şenyaşarlar, Elazığ Cezaevi'nde 3 yıldır tek kişilik odada tutulan Fadıl Şenyaşar ile yapılan telefon görüşmesi nedeniyle nöbetlerine gecikmeli başladı.

'EŞİMİ GÖZÜMÜN ÖNÜNDE KATLETTİLER, BU ADALET Mİ?’

Cezaevindeki oğlu ile 20 dakika görüştüğünü belirten Anne Şenyaşar, oğlunun cezaevinde tutulduğu şartlara dikkat çekti. Şenyaşar, "Yazıktır. 3 yıldır tek başına bir odada tutuluyor. Ailemden 3 kişiyi öldürdüler, birini cezaevine koydular. Siz hiç hastanede insanların katledildiğini duydunuz mu? Eşimi gözümün önünde katlettiler. Kafasını ezdiler. Bu adalet mi? Hastaneyi geceden boyayıp, kamera kayıtlarını yok ettiler. Hastane insanları iyileştirmek için var, öldürmek için değil. Bu nasıl adalet? Kimse böyle bir katliam yapamazdı. Ben 3 aydır burada oturuyorum. Oğlumun bırakılmasını istiyorum. Biz esnaftık. Kime ne yaptık. Neden ahımızı alıyorlar. 3 aydır buradayım. Artık gözlerim görmüyor. Bu zulmü kaldıramıyoruz. Vekillik insanları öldürmek mi? Neden yargılamıyorlar?" diye sordu.

‘SİYASİ BASKIDAN DOLAYI SAVCILAR İŞİNİ YAPAMIYOR’

AKP’lilerin saldırısından yaralı kurtulan Ferit Şenyaşar ise kardeşi ile yaptığı telefon görüşmesine ilişkin şunları kaydetti: "O da bizim gibi umutlu. Adaletin sağlanacağı günü bekliyor. 93 gündür adalet mücadelesi verdik. 10 baro başkanı bizi ziyaret etti. Ve bize hukuki destek sözü verdiler. İsteğimiz 81 baro başkanına ulaşmak ve hukuki destek isteyeceğiz. Dosya savcısı siyasi baskı altında olduğu için bizle görüşmek istemedi. Bu da bizim haklı olduğumuzu gördük. Siyasi baskıdan dolayı savcılar işini yapamaz duruma gelmiş. Bu baskının kaldırılması ve adaletin sağlanmasını istiyoruz. Vicdanlı olan herkese dayanışma çağrısında bulunuyoruz" dedi.

'KÖR, SAĞIR ADALET'

Ailenin sosyal medya hesabından da "Adâlet mücadelemiz 93. günde... Her gün 40 km yol gidip geliyoruz. Bu bize zor gelmiyor, bizi yormuyor. Asıl bizi yoran ve kahreden yargının ADÂLET  talebimize karşı kör, sağır olmasıdır..." mesajı paylaşıldı.

AİLEYE ZİYARETLER SÜRÜYOR

Adliye bariyerleri önünde nöbet eylemini sürdüren aileye destek ziyaretleri de sürüyor. Sağlık ve Sosyal Emekçiler Sendikası (SES) Amed Şube yönetimi ile Halkların Demokratik Partisi (HDP) Milletvekilleri Remziye Tosun ile Ayşe Sürücü ve Barış Anneleri aileyi nöbet yerinde ziyaret etti. Anne Şenyaşar ve Ferit Şenyaşar kendilerini ziyaret edenlere nöbet eylemleri ve yaşadıkları hakkında aktarımlarda bulundu.
'CEZASILIK, KATLİAMLARI ONAYLAMAKTIR'

Ziyarette konuşan SES Amed Şube Eş Başkanı Şiyar Güldiken, cezasızlık politikalarının, adalet arayışlarını adliye binaları önüne taşıdığını, katliam yapanların cezalandırılamayacağını bildikleri için suç işlemeye devam ettiğini kaydetti. Yapılanların cezasız kalmasının katliamları onaylamak olduğunu ifade eden Güldiken şunları dile getirdi:

‘İNSANLARIN KANINA ELİ BULAŞMIŞ KİŞİYİ AKP TEKRARDAN YÖNETİME ALDI’

"Deliller olmasına rağmen gerekli soruşturma ve kovuşturma yürütülmemekte. Ortada bir katliam olmasına rağmen, insanların kanına eli bulaşmış bir kişiyi AKP tekrardan yönetimine aldı. Yargılanması gerekirken, hala görev verilmekte. Bu katliamlara ve yapılacak katliamlara onay vermektir. Biz ailenin adalet arayışlarına ortak olmaya devam edeceğiz."

Aileyi ziyaret eden heyetler bir süre burada aile ile birlikte nöbet tuttu.

(MA)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar