Emine Şenyaşar: Ölmeden oğlumu görmek istiyorum, oğlum bırakılmadan buradan kalkmayacağım

Emine Şenyaşar: Ölmeden oğlumu görmek istiyorum, oğlum bırakılmadan buradan kalkmayacağım
'Ailemden 3 kişiyi katlettiler, üstüne bir tane oğlumu da cezaevine koydular. Çocuklarımı vuranlar ise serbest. Başsavcı lüks makam aracıyla her gün önünden geçip makam odasına gidiyor.'

Urfa Adliyesi önünde "adalet" talebiyle 140 gündür nöbet tutan Emine Şenyaşar, "Oğlum bırakılmadan buradan kalkmayacağım" diyerek tutuklu oğlunun serbest bırakılmasını istedi.

AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınlarının saldırısı sonucu eşi ve iki oğlunu yitiren Emine Şenyaşar ile saldırıdan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar’ın Urfa Adliyesi önünde "adalet" talebiyle başlattığı nöbet eylemi 140'ıncı gününde. Hafta sonu nöbetlerini evlerinde sürdüren aile, bugün bir kez daha adliye önüne gelerek eylemlerine devam etti.

'ÖLMEDEN OĞLUMU GÖRMEK İSTİYORUM'

Nöbet eylemine ilişkin Mezopotamya Ajansı’na konuşan anne Emine Şenyaşar, 140 gündür adalet aradığını, bu sürede çok fazla haksızlığa maruz kaldıklarını söyledi. Polisler tarafından sürekli takip edildiklerini ifade eden Şenyaşar, "Oğlum bırakılmadan buradan kalkmayacağım. Ailemden 3 kişiyi katlettiler. Üstüne bir tane oğlumu da cezaevine koydular. Benim çocuklarımı vuranlar ise serbest bir şekilde geziyor. Hepsi hükümetin yanında yer alıyor. Oğlumun bırakılmasını istiyorum. Ölmeden oğlumu görmek istiyorum. Biz de yaşayan ölüleriz. Şayet vicdanları varsa oğlumu bırakırlar" dedi.

 45 DERECEDE NÖBET

Aile sosyal medya hesabı üzerinden ise şu paylaşımda bulundu:

"65 yaş üstü anne 140 gündür Şanlıurfa Adliyesi önünde, 45°C sıcaklık altında adaleti bekliyor. Ya Adalet ya da ölüm beni buradan kaldırır. Başsavcı lüks makam aracıyla her gün önünden geçip makam odasına gidiyor."

Öne Çıkanlar