'Adalet' isteyen Emine Şenyaşar, 'hakaret' suçlamasıyla ifade verdi

'Adalet' isteyen Emine Şenyaşar, 'hakaret' suçlamasıyla ifade verdi
‘AKP milletvekili şikayetçi olunca jet hızı ile dava açılıyor. Milletvekili Yıldız ve ailesi hastane güvenlik kamerası önünde 3 insanı katletmiş 3.5 yıl süre geçiyor. Ortada dava yok.’

AKP’lilerin saldırısında eşini ve çocuklarını kaybeden Emine Şenyaşar, adalet talebinde bulunduğu konuşmasında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya "hakaret" ettiği iddiasıyla ifade verdi.

AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın koruma ve yakınlarının saldırısı sonucu eşi ve 2 oğlunu yitiren Emine Şenyaşar ile saldırıdan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar'ın 9 Mart tarihinde Urfa Adliyesi önünde başlattığı Adalet Nöbeti 186’ncı gününde. Sabah erken saatlerinde adliye binası önüne gelen aile, "Sadece adalet istiyoruz" yazılı dövizlerle eylemlerine devam etti.

Önceki gün nöbet eyleminin 86'ncı gününde AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'a hakaret ettiği iddiasıyla hakkında Urfa 2'nci Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açıldığını öğrenen Emine Şenyaşar, aynı konuşmasında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya "hakaret" ettiği gerekçesiyle Urfa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından da ifadeye çağrıldı. Oğlu Ferit Şenyaşar ile birlikte adliyeye giren Emine Şenyaşar’a avukatı Gökhan Dayık eşlik etti. Emine Şenyaşar, ifadesinde Süleyman Soylu’ya hakaret etmediğini belirtti. Aile ardından tekrar nöbet alanına geçti.

AVUKAT DAYIK: AMAÇ AİLEYİ YILDIRMAK

Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre avukat Gökhan Dayık, açılan "hakaret" davası ve alınan ifadenin ailenin mücadelesini yıldırma amacı taşıdığını belirtti. Müvekkilinin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya "hakaret" etmediğini belirten Dayık, "Birkaç gün önce AKP’li İbrahim Halil Yıldız’a ‘hakaret’ ettiği iddiasıyla hakkında dava açılmıştı. Bugün de ifadeye çağrıldı. İfadesinde müvekkilim iddiaların gerçek olmadığını belirtti. Bu süregelen soruşturma, gözaltılar ailenin mücadelesini yıkmaya yönelik, bu aşikar. Biz ailenin avukatları olarak yanında durmaya, dosyanın takipçisi olamaya devam edeceğiz. Vicdan sahibi herkes bu süreçte aileyi yalnız bırakmamalı. Seslerine ses olmalı. Ailenin tek talebi herkesin talebi olan adalet" dedi.  

'JET HIZIYLA DAVA AÇILIYOR'

Aile sosyal medya hesabından ise Emine Şenyaşar'a açılan "hakaret" davasına tepki göstererek "AKP milletvekili şikayetçi olunca jet hızı ile dava açılıyor. Adalet arayan anneye 4 yıl hapis isteniyor. Milletvekili Yıldız ve ailesi hastane güvenlik kamerası önünde 3 insanı katletmiş 3.5 yıl süre geçiyor. Ortada dava yok" mesajı paylaştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar