Emniyet, 15 Temmuz göstericileri hakkında açıklama yaptı

Emniyet, 15 Temmuz göstericileri hakkında açıklama yaptı
Ankara Emniyet Müdürlüğü göstericilerin gözaltına alınmadığını açıkladı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü, dün gece AKP Genel Merkezi önünde bekleyen "15 Temmuz gazileri"ne müdahale edildiği haberini  yalanladı.

İlgili haberler nedeniyle yapılan açıklamada, "Dün saat 19.30 sıralarında 15 Temmuz gazilerinden oluşan 20 kişilik bir grup, özlük haklarının düzeltilmesi talebiyle AK Parti Genel Merkezi önüne gelerek beklemeye başlamıştır. Sayın Cumhurbaşkanımızın genel merkezden çıkışı esnasında, grubun hareket halindeki konvoya koşarak yönelmesi üzerine şahısların can güvenlikleri de düşünülerek görevlilerimiz tarafından yola çıkmaları önlenmiştir. Görevlilerimiz tarafından gruba yönelik herhangi bir fiziki müdahalede bulunulmadığı gibi gözaltı işlemi de yapılmamıştır" denildi.

    

Söz konusu grup 15 Temmuz sonrası toplanan bağışın kendilerine verilmesi ve maaş bağlanması talebiyle bir süredir  Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı önünde eylem yapıyordı. Dün de AKP Genel Merkezi önünde toplanan grup polsi engeli ile karşılaşmış ve ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile görüşmüş ve Soylu'dan maaş bağlanması konusunda söz aldıklarını açıklamışlardı. (HABER MERKEZİ) 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar