Emniyet-Sen Genel Başkanı: Son 10 günde 10 polis intihar etti

Emniyet-Sen Genel Başkanı: Son 10 günde 10 polis intihar etti
Emniyet-Sen Genel Başkanı Faruk Sezer, 'Özellikle İstanbul Bayrampaşa çevik kuvvette çok yoğun sıkıntı, baskı, yıldırma, yorgunluk, bitkinlik şikayetleri alıyorum' dedi.

Emniyet-Sen Genel Başkanı Faruk Sezer, Twitter hesabından yaptığı paylaşımlarda ilgili bakanlık, kurum ve kamuoyuna seslenerek "Ne yazık ki 2021 yılında bizim tespit edebildiğimiz 100 meslektaşımız canına kıymak suretiyle hayatını kaybetti. Bu bilinen en büyük oran" diye belirtti.

"Buradan son olarak EGM’ye ve iç işleri bakanlığına sesleniyorum, yılda bir genelge yayınlayarak, cana kıymanın önüne geçemezsiniz" diyen Sezer, "Sayın Genel Müdür, sayın Bakan, ceza vermeye cevval olan teşkilatın yöneticileri, dert dinlemeye de, sorun çözmeye de biraz zaman ayırırsanız belki bir çözüme ulaşabilirsiniz. Sizden sadece teşkilatta herkesin bildiği sorunları kabul etmenizi ve dillendirmenizi istiyoruz" talebinde bulunarak, polis intiharları hakkında şu bilgileri verdi:

'EGM'NİN BUNLARI SAKLAMASI ÇÖZÜME FAYDA SAĞLAMIYOR'

"Sayın kamuoyu, ne yazık ki 30 saat içerisinde, bildiğimiz 5 arkadaşımız canına kıymak suretiyle hayatını kaybetti. Bir kadın meslektaşımız ise teşebbüs etti ve çok şükür kurtularak tedavi sürecini geçiriyor. Son 10 günde 10 meslektaşımız canına kıydı.

Yine Ankara’da ismini teyit edemediğim bir meslektaşımızın canına kıydığını öğrendim. EGM’nin şeffaf bir şekilde açıklama yapmaması ve bu gibi can kayıplarını saklama yoluna gitmesi sorunun çözümüne fayda sağlamayacağı gibi, varsa başka sebeplerin ortaya çıkmasını engelliyor.

Kıymetli dostlar, özellikle İstanbul Bayrampaşa çevik kuvvette çok yoğun sıkıntı, baskı, yıldırma, yorgunluk,bitkinlik şikayetleri alıyorum. Genç meslektaşlarım özetle "tükenmişlik sendromu" yaşadığını anlatıyor. Birçok meslektaşım da çekince gösteriyor. 

Bazı meslektaşlarımın eşleri bazılarının ise anne babası bana ulaşarak yakınlarının yaşadığı sıkıntıları anlatıyor. Meslektaşlarım, lütfen bana ulaşmaktan çekinmeyin! Ben defalarca söylediğim gibi onlarca zulüm ve cendereden alnının akıyla çıkan, birçok kumpasa göğüs gerenim.

Ancak sorunlarını anlatan ve çözüm için beni bir seçenek olarak gören meslektaşlarıma ve ailelerine ne yazık ki istedikleri şekilde yardımcı olamıyorum. Benim elimden gelen sadece konuyu dillendirmek ve kamuoyu oluşmasını sağlamaktan ileri gidemiyor. 

Keşke daha fazlası olsa…

Arkadaşlarım, ne olursa olsun, nasıl bir sorunu kimin elinden niçin yaşıyor olursanız olun, hiçbir şey canınıza kıymaya neden olmamalı ve olamaz. Böyle bir şeyi düşünmeyi bile bırakarak, yalnızca ve sadece haklarınıza odaklanın. Siz kendi hakkınızı korursanız, 'Hak sizi korur'.

Buradan son olarak EGM’ye ve İçişleri Bakanlığına sesleniyorum, yılda bir genelge yayınlayarak, cana kıymanın önüne geçemezsiniz. Olmaz, olmadığını on yıllardır görüyor olmalıydınız. Sorunun çözümü için ilk önce sorunun varlığını kabul etmeniz gerekir.

Sayın Genel Müdür, sayın Bakan, ceza vermeye cevval olan teşkilatın yöneticileri, dert dinlemeye de, sorun çözmeye de biraz zaman ayırırsanız belki bir çözüme ulaşabilirsiniz. Sizden sadece teşkilatta herkesin bildiği sorunları kabul etmenizi ve dillendirmenizi istiyoruz.

Bu kabulden sonra zaten sorunların çözümüne kolaylıkla geçilebilir.

Sayın kamuoyu, sizlere de özellikle bu sorunu dillendirme görevi düşmektedir. Emniyet teşkilatı intihar ediyor ve bu durum artık canımıza tak etmeye başladı. Tüm yetki sahiplerine sesleniyorum, Çözüm hemen şimdi!"

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar