Emniyet'ten gözaltına aldığı Migros işçileri için açıklama: Bizleri de üzdü

Emniyet'ten gözaltına aldığı Migros işçileri için açıklama: Bizleri de üzdü
Migros işçilerinin kelepçelenerek gözaltına alınmasına gelen tepkiler üzerine açıklama yapan İstanbul Emniyeti ‘Basına yansıyan kelepçeli görüntüler bizleri de üzmüştür’ ifadesini kullandı.

İstanbul’da maaş zammı, çalışma koşullarının düzeltilmesi ve işten çıkarılan işçilerin işe iadesi talebiyle eylem yaptıkları için darp edilerek ve kelepçelenerek gözaltına alınan Migros işçilerine yönelik muameleye büyük tepki gelmesi üzerine İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü açıklama yaptı. İl Emniyeti, Migros eylemine ilişkin yazılı açıklamasında bazı işçilerin kelepçelenerek gözaltına alındığınu kabul ederek "Basına yansıyan kelepçeli görüntüler bizleri de üzmüştür" ifadelerini kullandı.

Haklarını talep eden Migros işçileri market zincirinin sahibi Tuncay Özilhan'ın Beykoz’daki evinin önünde buluşarak basın açıklaması gerçekleştirmişti. Polis açıklama sonrası dağılmayan işçilere müdahale ederek 68 emekçiyi darp ederek ve kelepçeleyerek gözaltına almıştı. Hakkını isteyen işçilerin polis gözaltı aracındaki kelepçeli görüntüleri infiale yol açarak büyük tepki çekmişti. İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü tepkilerin üzerine konuya ilişkin açıklama yaptı.

Emniyetin açıklaması şöyle:

"Depo çalışanlarının maaşlarına yapılan zamlarla ilgili iyileştirme taleplerini dile getirmek amacıyla 03.02.2022 tarihinde Esenyurt ilçemizde başlayan eylemleri çeşitli yer ve tarihlerde devam eden basın açıklamaları ve etkinliklerle devam etmiştir. Eylem yapılan yerlerin bir kısmı, basın açıklaması yapılabilecek yerlerden olmadığı halde, herhangi bir müdahale ve güvenlik zafiyeti oluşturmadan açıklama yapılmasına müsaade edilmiştir. Beykoz İlçemizde 18.02.2022 günü saat 14.00'de Hidiv Kasrı Caddesindeki özel mülkiyetli bina önünde basın açıklaması yapılacağı duyurusu üzerine, daha önceki basın açıklamalarında olduğu gibi tedbir alınmıştır.

Belirtilen yerde yaklaşık 80 kişilik eylemci grupla yapılan müzakerelerde; buranın özel ikamet alanı ve ana cadde üzerinde olduğu, basın açıklaması yapılacak yerlerden olmadığı, çevrede ikamet eden vatandaşların asayiş ve huzuru ile trafik güvenliğini tehlikeye düşüreceği defaten ifade edilmiştir."

‘BİRÇOK KİŞİ BASINA AYRI AYRI AÇIKLAMA VERDİ’

"Grubun ısrarla burada basın açıklaması yapmak talebi üzerine, müzakere edilerek basın açıklamasına müsaade edilmiştir. Gruptaki birçok kişi ayrı ayrı basına yönelik açıklamalar yapmış, toplu olarak sloganlar ve alkışlar eşliğinde eyleme devam etmiş olduğu halde müdahalede bulunulmamıştır.

Basın açıklaması saat 14.40 sıralarında bitmesine ve gerekli uyarıların yapılmasına rağmen bulundukları yerden ayrılmayan grup, defaten ikaz edilmiş ancak yoğun slogan ve alkışlarla protesto gösterisi devam etmiştir.

Tüm uyarı ve ikazlar sonucunda geç saatlere kadar eylemlerine devam edeceklerini ifade eden gruba, konunun 2911 Sayılı Kanunda tanımını bulan izinsiz toplanmaya dönüştüğü bildirilmesine rağmen olumlu yanıt alınamamıştır."

‘GÖZALTINA ALINMAYA DİRENDİKLERİ İÇİN KELEPÇE TAKTIK’

"Yapılan müzakere çabalarından sonuç alınamaması üzerine, ses yayın araçlarıyla ikazlar yenilenmiş, uzun bir süre beklenmiş ve saat 15.45 sıralarında uyarı ve ikazlara aldırmadan eylemlerine ısrarla devam eden 68 şahıs yakalanmış, direniş gösteren şahısların bir kısmının yakalanma işlemi kelepçelenmek suretiyle gerçekleşmiştir."

‘KELEPÇELİ GÖRÜNTÜLERE BİZ DE ÜZÜLDÜK’

 "Büyük bir hassasiyetle takip ettiğimiz ve gerekli müsamahayı göstermeye çalıştığımız bu süreç içerisinde basına yansıyan kelepçeli görüntüler bizleri de derinden üzmüştür.

Konu ile ilgili araştırma ve inceleme yapılmaktadır. 2911 Sayılı Kanuna muhalefetten adli işlem yapılan şahıslar ifade işlemlerinin ardından savcılık talimatı ile serbest bırakılmıştır."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar