Emsal Atakan: Bizler değil katiller hesap verecek

Emsal Atakan: Bizler değil katiller hesap verecek
İstanbul Küçükarmutlu'daki ev araması sırasında Dilek Doğan'ı öldüren polise sosyal medyada 'katil' dediği için yargılanan Emsal Atakan hakim karşısına çıktı.

ARTI GERÇEK - İstanbul Küçükarmutlu'daki evine 18 Ekim 2015 tarihinde arama yapan özel harekat polisleri tarafından öldürülen 24 yaşındaki Dilek Doğan'ın faili polise sosyal medyada 'katil' dediği için yargılanan Emsal Atakan bu gün Hatay Adliyesi'nde hakim karşısına çıktı.

26 Mart 2020 tarihine ertelenen duruşma sonrası yapılan basın açıklamasına Hatay Eğitim Sen, İHD, HDP İl Yönetimi, SYKP, TİP, Halkevleri, HDP Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları, Ali İsmail Korkmaz'ın annesi ve babası katıldı.

'OĞLUMUN KATİLLERİ HAKKINDA DAVA AÇMAYANLAR KATİLE KATİL DEDİĞİM İÇİN BANA DAVA AÇTI'

Gezi eylemleri sırasında Hatay'da yaşamını yitiren Ahmet Atakan'ın annesi Emsal Atakan yaptığı açıklamada, "7 yılı aşkın süredir oğlum Ahmet Atakan için adalet arayışım sürerken oğlumun davasını bile açmadılar ancak bugün benim hakkımda dava açılıyor. Tüm Türkiye’nin gözü önünde Dilek Doğan’ın evinde nasıl katledildiğini herkes gördü. Katile katil dediğim için cezam talep ediliyor. Oysa katile katil denilir. Bizler değil, katiller hesap verecektir. Katledilen çocuklarımız için adalet talep ediyoruz" dedi.

'YARGILANAN EMSAL ATAKAN DEĞİL GEZİ'NİN YARATTIĞI RUH'

HDP Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları yaptığı konuşmada, "Burada yargılananan Emsal Atakan değil, düşünce özgürlüğü, Gezi'nin yarattığı ruh ve Gezi'nin ta kendisi" dedi.

Ahmet Atakan’ın faillerinin cezalandırılması için dava dahi açılmazken, Ahmet Atakan'ın annesinin yargılanmasının izah edilemez olduğunu vurgulayan Hatimoğulları, Gezi eylemlerinde hayatını kaybedenlerin sonuna kadar yanlarında olacaklarını ve İstanbul’da görülen davada Kavala'lar nezdinde, müebbetle Gezi’nin yargılanmaya çalışıldığını ancak Gezi’nin de Emsal Atakan’ın da yargılanamayacağını söyledi. Emsal Atakan'ın derhal beraatinin verilmesini talep ettiklerini ifade eden Hatimoğulları, "Ali İsmail'in cezası onanmış failinin Gezi davasına müdahil edilmesi, Ahmet Atakan’ın cenazesine katıldığım gerekçesi ile dokunulmazlığımın kaldırılması için fezleke açılması ve Ahmet Atakan’ın katilleri değil de oğlu katledilen annenin yargılanması... Bu ülkedeki adaletsizliğin, hukukun iktidar tarafından nasıl yönlendirildiğini bir kez daha göstermiştir" dedi.

'İFADE ÖZGÜRLÜĞÜ KAPSAMINDA DEĞERLENDİRİLMESİ GEREKEN BİR PAYLAŞIM'

Emsal Atakan'ın yargılandığı davanın ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirilmesi gereken bir paylaşım nedeni ile sanık olarak yargılandığını belirten avukat Hatice Can, "Maalesef sanığı emniyet güçleri olduğu zaman girdiğimiz davalarda cezasızlıkla mücadeleye dönüşür, kendileri demokratik zeminde sosyal medyada eleştirildiği zamanda ise eleştiriyi yapanlar sanık olarak yargılanmakta. Bizler adalet arayışımızdan, devletin hukuk devleti olmasından anayasa ve uluslararası sözleşmeler uyarınca düşünce ve ifade özgürlüğünün sonuna kadar yaşama geçmesi yönünde mücadelemize devam edeceğiz" dedi.

Duruşmada, yüreği yanan bir anne olduğunu, oğlu ile ilgili davanın henüz açılmadığını ve Dilek Doğan’ın bu şekilde öldürülmesinin kendisine çocuğunu hatırlattığını belirten Emsal Atakan'ın ardından savunma yapan avukatlar, TDK'da yer alan 'katil' tanımını kullanarak öldürene mesleği fark etmeksizin katil deneceğini hatırlatarak, Dilek Doğan'ın katillerinin yargılandığı dosyada da apaçık bir şekilde 'katillerin' yer almakta olduğunu belirttiler.

Suça ortak olan polislere itibarlarını geri vermenin mahkemelerin işi olmadığını belirten müdahil avukatlardan Ali İsmail Korkmaz'ın abisi Gürkan Korkmaz, "Tekmesiyle kardeşimin ölümüne sebep veren polis, ayağı için rapor almış ve mağdur olduğu gerekçesi ile Gezi davasına müdahil edilmiştir"dedi.

Öne Çıkanlar