'En az iki doz aşı olmamış kimse kendisini aşı olmuş zannetmemeli'

'En az iki doz aşı olmamış kimse kendisini aşı olmuş zannetmemeli'
Sağlık Bakanı Koca, Bilim Kurulu toplantısının ardından açıklamada bulundu. Koca yaptığı açıklamada, başarılı aşı programı yürütüldüğünü ancak henüz istenilen seviyede olunmadığına değindi.

Sağlık Bakanı Fahherettin Koca Koronavirür Bilim Kurulu toplantısının ardından toplantıda konuşulanlara dair açıklamalarda buundu. Koca yaptığı açıklamada, "halen istediğimiz seviyede değiliz. Toplumsal bağışıklığı elde etmiş değiliz. En az iki doz aşı olmadan bağışıklık elde edilemiyor. En az iki doz aşı olmamış kimse kendisini aşı olmuş zannetmemeli" dedi.

3. DOZ AŞINIZI OLUN

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıklamasında aşı hakkında yapmış oldukları bilimsel çalışmadan da bahsetti. Bakan Koca yaptıkları çalışmanın sonuçlarını şu ifadelerle paylaştı:

"Bu çalışmamızda aşı olmuş 30 milyondan fazla vatandaşımızı inceledik. Sizlere çalışmamızın en önemli sonuçlarından bazılarını ifade etmek isterim. İnaktif aşı olan vatandaşlarımızda en yüksek koruma seviyesi, 3 doz inaktif aşı olan vatandaşlarımızda. Buna en yakın koruma seviyesi ise iki doz inaktif aşı olup 3. Doz mRNA aşısı olan vatandaşlarımızda.

İlan edilen gruplarda 3. Doz aşının yaptırılması son derece önemli ve faydalı olarak belirginleşti. Bu veriler dünya kamuoyu tarafından da ilk defa öğrenilecek ve belki de ülkelerin aşı politikalarını değiştirecektir. 3. Doz aşı olması önerilen gurupta yer alıyorsanız mutlaka 3. Doz aşınızı olun. İki doz aşı olmamışsanız kendinizi aşı olmuş kabul etmeyin."

YERLİ AŞI 'TURKOVAC' FAZ 3 ÇALIŞMASI İÇİN GÖNÜLLÜ ÇAĞRISI

Bakan Koca açıklamasında yerli aşı çalışmaları hakkında da bilgilendirmede bulundu. Vatandaşları yerli aşının Faz 3 çalışmasına ve 3. Doz olarak uygulanması klinik çalışmasına gönüllü olmaya davet eden Fahrettin Koca, "Kendi aşımız kendi silahımızdır, bunu unutmamalıyız" dedi.

Öne Çıkanlar