En düşük emekli aylığı 3 bin 500 TL olacak

En düşük emekli aylığı 3 bin 500 TL olacak
TBMM Plan Plan Bütçe Komisyonu’nda verilen önerge ile en düşük emekli maaşı 3 bin 500 TL'ye çıkarıldı.

TBMM Plan Bütçe Komisyonu’nda 3600 ek gösterge ile ilgili torba kanun teklifinin görüşülme sırasında önerge ile değişikliğe gidildi. 2 bin 500 lira olan en düşük emekli aylığının 3 bin liraya çıkarılmasını öngören madde değiştirildi. Buna göre en düşük emekli aylığı 3 bin 500 lira olacak.

57 maddeden oluşan teklif en düşük emekli aylığının 2500 TL’den 3 bin TL’ye çıkarılmasını öngörüyordu. Teklifin görüşmeleri sırasında bu rakamın yükseltilmesi istendi. Komisyonun HDP’li üyeleri Garo Paylan ve Necdet İpekyüz en düşük emekli aylığının 6 bin liraya çıkarılması için değişiklik önergesi verdi. Bu önerge reddedildi.

Teklifin maddelerine geçildiğinde AK Parti ve MHP’li Komisyon üyelerinin imzasıyla verilen önerge ile halen 2 bin 500 TL olan en düşük emekli aylığının 3 bin TL‘ye çıkartılmasını öngören madde değiştirildi. Buna göre en düşük emekli aylığının 3 bin 500 TL‘ye çıkartıldı.

Komisyon’un MHP’li üyesi Mustafa Kalaycı konuşmasında "Asgari emekli aylığı 2.500 liradan 3.000 lira ya çıkarılıyor. Benim kanaatim de bunun biraz daha iyileştirilmesi. 1 Temmuz'dan geçerli emekli aylıkları ve kamu çalışanı aylıkları yüzde 40 civarında artacak. Hiç olmazsa bu asgari emekli aylığını yüzde 40 civarında yani bin lira falan artırırsak daha uygun olacak gibi düşünüyorum" dedi.

 


 

 

Öne Çıkanlar