Engelli çocuklara bir de okul engeli: 'Gideceğimiz okul çocuklarımız için uygun değil'

Engelli çocuklara bir de okul engeli: 'Gideceğimiz okul çocuklarımız için uygun değil'
Günlük ihtiyaçlarını aileleri olmadan karşılayamayan engelli öğrencilere bir engel de Milli Eğitim Müdürlüğü'nden geldi. Veliler merkeze uzak bir okula gitmenin zorluklarını anlattı.

Gül GÜNDÜZ


ARTI GERÇEK - Samsun Atakum Zafer Özel Eğitim Meslek Okulu'nun öğrencileri ve o öğrencilerin velileri endişeli. Çünkü okulun yerinin değişmesi gündemde. Valilik de yer değişikliği için olur onayı verdi.

Ulaşmaya çalıştığımız Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri konuyla ilgili bilgi verme zorunlulukları olmadığını belirtti. Artı Gerçek'e konuşan veliler ise okulun yerinin değişmesini istemiyor..

'ÇOCUKLARIMIZIN PERİŞANLIĞI HİÇ Mİ DÜŞÜNÜLMEDİ?'

Velilerden Çiğdem Demir, yaşayacakları zorluklara değindi.

"Gideceğimiz okul bizim çocukların eğitim görmesi adına kesinlikle uygun değildir.  Okulumuzun değiştirilip özel yetenekli öğrencilere uygun hale getirilecekmiş. Milli eğitim müdürümüzü bu kararından döndüremedik. Çünkü o okulda kumdan kaleler, denize sıfır olması onlar için daha uygun bir hale gelmiş."

Başka bir veli Selma Samcanı ise yeni okulun merkeze uzak olduğunu anlattı.

"Şehrin tam merkezinde olan okulumuz il dışındaki bir yere Taflan’a taşınıyor. İçlerinde altını ıslatan, krize giren, epilepsi hastalığı olan çocuklarımız var. Çocuklarımızın perişanlığı hiç mi düşünülmedi? Bu uygulamadan vazgeçilmesini istiyoruz."

Pınar Özdeniz de mesafenin sorun olacağını söyleyen diğer velilerden…

"Ben okulumun yerinden dolayı konumundan dolayı çocuğumu okula çok rahat bir şekilde gönderiyorum. O kadarlık mesafeye benim çocuğum nasıl gidecek? Lütfen sizden rica ediyorum çocuklarımızı zora sokmayınız.

'YENİ OKUL SADECE BİR BİNA VE MESLEK OKULUNA UYGUN DEĞİL'

Eğitim Sen Samsun Şube Başkanı Arzu Topaloğlu da kararı doğru bulmadıklarını belirtti. 

"Meslek okulu olmasından kaynaklı okulumuzda pek çok atölye var. Bu öğrenciler için dizayn edilmiş düzenlenmiş atölyeler… Şimdi gideceğimiz okulda bu atölye düzeneği hiçbir şekilde yok. Sadece bir bina var ve meslek okuluna uygun da değil."

Öne Çıkanlar