Engelsiz Filmler Festivali'nin 'Absürt' seçkisi

Engelsiz Filmler Festivali'nin 'Absürt' seçkisi
Puruli Kültür Sanat tarafından düzenlenen, 9. Engelsiz Filmler Festivali, gündelik hayatın akışına aykırı Absürt seçkisini izleyiciyle buluşturmaya hazırlanıyor.

11 - 17 Ekim tarihleri arasında izlenebilecek Absürt seçkisiyle, anlam arayışının beyhudeliğini donuk bir gülümsemeyle karşılayan beklenmedik davranışlar, anlam verilemeyen şeyler ve hiç yan yana düşünülemeyen olaylar izleyiciye sunulacak. Absürt seçkisi kapsamında Clermont-Ferrand Uluslararası Kısa Film Festivali’nin hazırladığı altı filmlik bir kısa film seçkisi de gösterilecek.

Yönetmen Guido Hendrikx’in Belçika sokaklarında kayda girerek tamamen sessizlik içinde karşısına çıkanları kamerası ile baş başa bıraktığı ve yıllar sonra elindeki materyalleri kurgulayarak ortaya çıkardığı filmi Bir Adam ve Bir Kamera (A Man and A Camera) farklı üslubuyla "Artık hiçbir şeye şaşırmıyorum" diyenlerle festivalde buluşacak.

Cannes Film Festivali’nden sonra Fransa’nın en büyük ikinci festivali olan Clermont-Ferrand Uluslararası Kısa Film Festivali, 6 absürt filmin yer aldığı bir programla Engelsiz Filmler Festivali’nde yer alacak. Festivalin program koordinatörü Jean-Bernard Emery’nin 2002 - 2020 yılları arasından seçtiği yapımlar izleyicilerle buluşacak. Seçkide 2013 yılında Canal+ Ödülü’nü alan yönetmen koltuğunda Evan Morgan’ın oturduğu Acayip Komik Bir Hikaye (A Pretty Funny Story), yine 2013 yapımı Michael Mohan’ın yönettiği İşte Böyle Öleceksin (This is How You Die), Alexandre Poulichot’un 2020 yapımı filmi İyi Ölümler (Bonne Mort), yönetmenliğini Hans Petter Moland’ın yaptığı 2002 yapımı Omuz Omuza (United We Stand), Céline Devaux’un 2015 yapımı bol ödüllü animasyonu Pazar Yemeği (Sunday Lunch) ve yönetmenliğini Max Porter ile Ru Kuwahata’nın birlikte üstlendikleri 2017 yapımı bol ödüllü animasyon Ziyan Olmuş Boşluk (Negative Space) bulunuyor. Engelsiz Filmler Festivali hakkında ayrıntılı bilgiye buradan ulaşmak mümkün. (Artfulliving)

Öne Çıkanlar