Engin Altay'dan Erdoğan'a: Ne zaman bir kriz, Ankara’dan kirişi kırıyorsun

Engin Altay'dan Erdoğan'a: Ne zaman bir kriz, Ankara’dan kirişi kırıyorsun
75 gündür Ankara'da olmayan Erdoğan'a, '2 Haziran Cumhurbaşkanının Ankara’ya gelişinin yıl dönümü olarak kutlansın' önerisi.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 75 gün sonra Ankara'ya dönmesini "75 gün bir ülkenin Cumhurbaşkanının başkentte olmaması çok vahim bir durumdur" değerlendirmesi yaptı.

Altay, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında 2 Haziran tarihinin önümüzdeki sene Cumhurbaşkanının Ankara’ya gelişinin yıl dönümü olarak kutlanması gerektiğini söyledi. Altay, 15 Temmuz'u da hatırlatarak, " Sayın Erdoğan ne zaman bir kriz Ankara’dan kirişi kırıyorsun kardeşim" dedi.

Altay konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

"Bugün 2 Haziran. Cumhurbaşkanının Ankara’ya gelişinin yıl dönümü değil birinci başlangıcı. Bir dahaki sene 2 Haziran’da Cumhurbaşkanının Ankara’ya gelişinin birinci seneyi devriyesi diye okullardaki belirli gün ve haftalara ekleriz. Sayın Erdoğan ne zaman bir kriz Ankara’dan kirişi kırıyorsun kardeşim. 15 Temmuz’da biliyorsunuz herkes Ankara’da, darbe bitmiş, bütün liderler Ankara’da, Erdoğan yok. Bir kriz var Erdoğan, Ankara’dan kirişi kırıyor. Gel korkma. Ankara seni darbe ile mücadelede de korur kollar, Covid ile mücadelede de korur kollar. 75 gün bir ülkenin Cumhurbaşkanının başkentte olmaması çok vahim bir durumdur. Garip bir durumdur. Derebeylik desen derebeyler de yapmaz. Hiçbir diktatör de başkentini 75 gün terk etmemiştir. 75 gün terk ettiysen zaten gitmişsindir sen. Önümüzdeki sene 2 Haziran tarihinde denk gelirse Cumhurbaşkanımızın Ankara’ya gelişinin birinci yıl dönümünü hep birlikte kutlarız."

Grup Başkanvekili, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin erken seçim tartışmalarına ilişkin de konuştu. Altay, erken seçimi Bahçeli'nin geçmişte istediğini hatırlatarak, "Bahçeli üç kez ‘Kirli tertibin’ başını çekmiştir. Bahçeli, Türkiye’de üç kez ‘ayıplı bir tuzak’ kurmuştur" dedi.

'ERKEN SEÇİME BAHÇELİ KARAR VERİYOR GENEL OLARAK'

Altay, MHP liderinin erken seçim talep etmeyi sadece kendinde hak gördüğünü ifade etti: "Takdir Bahçeli’nin. Çünkü Türkiye’de erken seçimlere sayın Bahçeli karar veriyor genel olarak. Bundan sonra da öyle olacağını zannediyor. Belki de şunu diyordur ‘Nereden çıkarıyorsunuz, bunu ilan edersem ben ederim. Benden önce siz niye ilan ettiniz’ diye hayıflanmış olabilir. Sayın Bahçeli ile ilgili bir şey söylemek isterim. Sayın Bahçeli hakaret ve iftira dili ile saldırıyor. Biz de olabildiğince nazik yanıt vermeye çalışıyoruz. Fakat ardından MHP’li yöneticilerden sosyal medyadan küfür ve tehditler alıyoruz. Toplumda bir ayrışma kutuplaşma için kutuplaşma virüsünün mimarı Erdoğan ile yarışıyorlar.

3 Kasım 2002’de, 7 Haziran 2015’te ve 24 Haziran 2018 seçimleri tarihinden önce yapılan seçimlerdir. Hepsi sayın Bahçeli’nin talebi ile gerçekleşmiştir. Yani Bahçeli üç kez ‘Kirli tertibin’ başını çekmiştir. Bahçeli, Türkiye’de üç kez ‘ayıplı bir tuzak’ kurmuştur. Erken seçimi tertip ve tuzak olarak nitelemek sandıktan ve milletten korkmak demektir. Bunu da Sayın Bahçeli’ye hatırlatmak isterim" şeklinde konuştu.

Öne Çıkanlar