Engin Altay: Türkiye'yi Londra'daki bir avuç tefeciye, faizciye, Katar'a teslim etmeyeceğiz

Engin Altay: Türkiye'yi Londra'daki bir avuç tefeciye, faizciye, Katar'a teslim etmeyeceğiz
CHP İstanbul Milletvekili Engin Altay, esnaf ziyaretinde 'Türkiye’yi Londra’daki bir avuç tefeciye, faizciye, Katar’a teslim etmeyeceğiz. Az kaldı' dedi.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, İstanbul Bağcılar’da esnaf ziyareti gerçekleştirerek vatandaşlarla buluştu.

Altay ekonomik sıkıntıdan yakınan, yurt dışına gitmenin yollarını aradıklarını söyleyen genç esnafa, "Millet 'Artık yeter' diyor. Sizin gibi arkadaşlarımız sizin gibi gençler 'Yeter' diyor. 'İşin tadı kaçtı' diyor. Türkiye’den ayrılmayı düşünmeyin. Ülkemize hep birlikte sahip çıkacağız. Bayrağımıza da milletimize de bağımsızlığımıza da hep birlikte sahip çıkacağız. Türkiye’yi Londra’daki bir avuç tefeciye, faizciye, Katar’a teslim etmeyeceğiz. Az kaldı" ifadelerini kullandı.

T24'ün aktardığına göre, CHP İstanbul Milletvekili Engin Altay ve beraberindeki parti meclisi üyeleri ile İstanbul Bağcılar'da esnaf ve vatandaşlarla bir araya geldi. Altay, gençlerin artık ülkede durmak istemediğine vurgu yaptı.

Engin Altay'ın, Bağcılar'da girdiği cep telefonu yedek parçaları satan bir dükkânda şu diyaloglar yaşandı:

Çalışan: Durumlar ortada, biz şimdi körü körüne AK Parti'ye bağlı insanlar değiliz. Bundan önce yaptıklarını destekliyordum. İlk dönemlerde çok güzel şeyler yaptı. Ama son dönemlerde yaptıklarını gördükçe, niye oy verdim, niye bu duruma geldi bu ülke diye çok düşünmeye başladım artık, açıkçası. Üzüldüm, halen daha üzülüyorum. Bizim Türk liramızın bu kadar değer kaybetmesi, bu kadar yoksullaşması insanlarımızın, yolda yürüyen 10 kişinin 10’nun da yüzü asık, mutsuz. Bu Türk milleti bunu hak etmiyor. Bence bunu hakketmiyor. Nasıl mutlu oluruz, nasıl eski refah seviyesine yükseliriz onu düşünüyoruz artık biz genç nesil olarak.

Engin Altay: Gençler burada yaşamak istemiyor artık.

Çalışan: Aynen öyle. 10 kişiden 8 kişi 'Nasıl giderim'i düşünüyor.

Esnaf: Eşim hamile, 15 gün sonra doğum yapacak, ben eşimi Bulgaristan’a götürmeyi düşünüyorum. Bütün işlemlerini yaptık bitirdik. Doğumu orada gerçekleştirmesini istiyorum Türkiye’de doğum yapsın istemiyorum. O duruma geldik artık.

'TÜRKİYE'DEN UMUDUNUZU KESMEYİN'

Esnaf: Başkanım bugün AKP’nin Adana’da toplantısı mı ne varmış buradan bir dünya insan götürdüler. Uçak biletlerini karşılayarak İstanbul’dan Adana’ya gittiler. Bu benim zoruma gidiyor. Benim buradan ödediğim vergi parası, o parası bu parası uçak parası oluyor. Buna nasıl bir çözüm bulacağız artık. 100 kişiden fazla insanı buradan Adana’ya götürüyorlar, otel parasından, masraflarından, yemesinden, içmesinden uçakla tekrar getirilmesinden... Pazar günü geri gelecekler. Zorumuza gitmeye başladı.

Engin Altay: İstanbul’dan Adana’ya mitinge gitmişler mi? Bu hale düştüler mi? Tamam bitti. Eskiden Adana’ya Mersin’den seçmen taşıyorlardı şimdi İstanbul’dan götürmeye başladılar. Mersin’den taşıdıkları yetmiyor. Bu güzel bir gelişme, bunların siyasi ömrünü tamamladığına dair bir gelişme.

Esnaf: Kendi arkadaşım gitti, işte başkanım.

Engin Altay: Türkiye’den umudunuzu kesmeyin. Bu memleket sizin benim değil, Tayyip Erdoğan’ın hiç değil. Üzülmeyin, paranızı bitirdi ama oyunuzu hiç bitiremez.

 

Öne Çıkanlar