Engin Özkoç: Sansür ve baskı gidişlerini durduramayacak

Engin Özkoç: Sansür ve baskı gidişlerini durduramayacak
CHP’li Özkoç, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan ‘Basın ve Yayın Faaliyetleri’ genelgesine ‘İktidarda gidiş korkusu başladı’ diyerek tepki gösterdi.

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, "Milli ve manevi değerlerimize uymayan yazılı, sözlü ve görsel basın ve yayım faaliyetleri aracılığıyla aile kurumunu, çocukları ve gençliği hedef alan tehdit ve tehlikelerin yayılımının önlenmesi hususunda tüm kurum ve kuruluşlar tarafından gerekli hassasiyetin gösterilmesi, yöneticiler tarafından sürecin titizlikle takibinin ve gereğinin yapılması" talimatının yer aldığı Cumhurbaşkanlığı Genelgesi’ne; "İktidarda gidiş korkusu başladı. Sansür ve baskı gidişlerini durduramayacak" tepkisini gösterdi.

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, bugün Resmi Gazete’de yayınlanan "Basın ve Yayın Faaliyetleri" konulu genelgeye yaptığı sosyal medya paylaşımı ile tepki gösterdi.

CHP Grup Başkanvekili Özkoç, şu açıklamayı yaptı:

"İktidarda gidiş korkusu başladı. Sansür ve baskıyı arttırıyor. AKP iktidarı kendi mahkemelerinde aldıkları kararlarla muhalefet partilerine ait haber ve videoları internet ortamından sildiriyor. RTÜK'le televizyonları sansürlüyor. Sansür ve baskı gidişlerini durduramayacak."

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar