Enginyurt'un koruması tutuklandı

Enginyurt'un koruması tutuklandı
Demokrat Partili Cemal Enginyurt ile gazeteci Latif Şimşek televizyon programında tartıştı. Olay sırasında Şimşek'i darbeden Enginyurt'un koruması tutuklandı.

Gazeteci Latif Şimşek'in, televizyon programında kendisini darbettiği gerekçesiyle şikayetçi olduğu Demokrat Parti Milletvekili Cemal Enginyurt'un koruması tutuklandı.

Demokrat Parti Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt dün akşam katıldığı televizyon programında gazeteci Latif Şimşek ile tartıştı. Tartışmanın büyümesi üzerine Enginyurt ve koruması olduğu iddia edilen kişi Latif Şimşek'e fiziki saldırıda bulundu. Latif Şimşek, Milletvekili Cemal Enginyurt ve korumasından şikayetçi oldu. Bunun üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı olayla ilgili soruşturma başlattı.

Başsavcılık olay sırasında televizyon programının yapıldığı kanalda resmi görevi bulunmayan ve Cemal Enginyurt'un koruması olduğu iddia edilen kişi hakkında gözaltı talimat vermişti. Gün içinde şüpheli gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından şüpheli adliyeye sevk edildi. Şüpheli, çıkarıldığı hakimlikçe tutuklandı.

Ayrıca, TV100'de yer alan habere göre, Cemal Enginyurt'un özel korumasının yapılan sorgulamasında; kasten öldürme, tehdit, kasten yaralama, trafik güvenliğini tehlikeye sokma gibi çok sayıda suç kaydının olduğu ortaya çıktı.

NE OLMUŞTU?

Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Cemal Enginyurt ve gazeteci Latif Şimşek, dün TV100’de canlı olarak yayınlanan "Gündeme Dair" programında tartıştı.

Şimşek’in "Bu ülkenin hakimini, savcısını, polisini, istihbaratını da bu kadar küçümseyemezsin" sözlerine Enginyurt, "Polis de bizim, devlet de bizim" sözleriyle cevap verdi. Şimşek’in Enginyurt’a yönelik sözleri devam edince ortalık bir anda karıştı. Enginyurt, yerinden kalkarak Şimşek’in üzerine yürüdü.

Yaşanan gerilim sonrası sunucu ve diğer konuklar hemen ikilinin yanına giderek sakinleştirmeye çalıştı. Gerginliğin üzerine canlı yayına ara verildi.

Yayına tekrar geçilmesinin ardından açıklama yapan programın sunucusu Pınar Işık Ardor, yayına ara verildiği sırada Şimşek'in Enginyurt'un koruması tarafından darp edildiğini söyledi.

Öne Çıkanlar