'Erbakan'ın İskandinav ülkelerini kadına şiddet rekortmeni olarak tanımlaması küstahlık...'

'Erbakan'ın İskandinav ülkelerini kadına şiddet rekortmeni olarak tanımlaması küstahlık...'
Akademisyen Hakan Güneş, Fatih Erbakan'ın feminist kadın düşünür Simone de Beauvoir’ın erkek olduğunu söylemesine tepki gösterdi.

Eski başbakanlardan Necmettin Erbakan'ın oğlu ve Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan'ın, ünlü Fransız feminist yazar ve düşünür Simone de Beauvoir’ın erkek olduğunu söylemesi kamuoyunda büyük yankı yarattı. Akademisyen Hakan Güneş ise Erbakan’ın açıklamalarındaki başka bir yanlışı gündeme getirdi.

Fatih Erbakan’ın programda İstanbul Sözleşmesi’nden söz ederken sözleşmeyi uygulayan İskandinav ülkelerini "kadına şiddet rekortmeni" olarak tanımlamasına itiraz eden Hakan Güneş, "Erbakan’ın Simone de Beauvoir’ın cinsiyetini bilmemesi dünyanın sonu değil, öğrenir bi ara. Ama İstanbul Sözleşmesini karalamak için bunu uygulayan İskandinav ülkelerini kadına yönelik şiddet rekortmeni olarak tanımlaması insanı salak yerine koyma küstahlığı" dedi.

    

Güneş ayrıca kadına şiddet konusunda dünyadaki ilk 10 ülkeyi gösteren bir de liste paylaştı. Listede İskandinav ülkeleri bulunmuyor.

Fatih Erbakan, Haber Global'de yayınlanan "Jülide Ateş'le 40" programında İstanbul Sözleşmesi'ne neden karşı olduğunu "açıklarken" Fransız feminist yazar ve düşünür Simone de Beauvoir'ın erkek olduğunu söylemişti. (HABER MERKEZİ)  

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar