Erbil'deki FLO mağazası dini inançları aşağıladığı gerekçesiyle kapatıldı

Erbil'deki FLO mağazası dini inançları aşağıladığı gerekçesiyle kapatıldı
FLO Ayakkabı Mağazaları'nın Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nin başkenti Erbil'deki şubesi, toplumsal birliği bozmaya çalıştığı ve dini inançları aşağıladığı gerekçesiyle kapatıldı.

Türkiye'nin ayakkabı mağazaları zinciri FLO'nun Irak Kürdistanı'nın başkenti Erbil'deki şubesi, bir kadın ayakkabısı modelinin tabanına bulunan haç figürü nedeniyle müşterileri tarafından şikayet edildi. Şikayetlerin artması üzerine Mega Mall adlı AVM'deki FLO mağazası, Hıristiyan inancına saygısızlık yaptığı gerekçesiyle Erbil Valiliği tarafından kapatıldı.

'FLO İNANÇLARA SAYGISIZLIK YAPARAK KÜRDİSTAN'DA TOPLUMSAL DÜZENİ HEDEF ALIYOR'

Hıristiyanlığın sembolü olan haç işaretinin ayakkabı altına işlenmesinin bir hakaret olduğunu ve bu durumun Kürdistan Bölgesel Yönetimi’nin yasalarına aykırı olduğunu belirten İnsan Hakları Yüksek Komisyonu Başkanı Ziya Petros, uzun yıllardır Hıristiyanlarla Müslümanların Kürdistan sınırları içinde birlik içinde yaşadığını vurgulayarak, FLO'nun yaptığı hakaretin toplumsal düzeni hedef aldığını söyledi.

'FLO, TOPLUMSAL BARIŞI BOZMAYA YÖNELİK HAREKETİ NEDENİYLE GÖZLEM ALTINDA' 

Rudaw'a konuşan İnsan Hakları Yüksek Komisyonu Başkanı Petros, toplumsal düzeni bozan ve dini inançlara saygı göstermeyen FLO'nun Kürdistan'daki diğer mağazalarının da inceleneceğini belirterek şunları söyledi:

'HIRİSTİYANLARLA MÜSLÜMANLAR SORUN OLMADAN BİRLİK İÇİNDE YAŞIYORLAR, BOZULMASINA İZİN VERMEYECEĞİZ'

"Bir kadın ayakkabısı modelinin taban bölümünde haç işareti yer almasından dolayı durumu valiliğe bildirdik. Yaptığımız başvuruyu değerlendiren Erbil Valiliği, Şoreş Caddesi'nde bulunan ayakkabıcıyı kapatma kararı çıkardı" dedi. Kendilerine şikâyet geldiğini söyleyen Petros, "Şikâyetleri değerlendirmek üzere mağazaya gittik. Ayakkabıyı inceledikten sonra doğru olduğunu gördük. Aynı modelden bir tane daha istedim, mağazada başka ayakkabılar da gördüm. Bunun üzerine sayın valiyi aradım onlar da harekete geçmeye başladılar. Yıllardır Hıristiyanlarla Müslümanlar sorun olmadan birlik içerisinde yaşıyor. Bu hakaret toplumsal düzeni hedef almaktadır, bunun önüne geçilmesi gerekiyor. Hangi dine karşı yapılmış olursa olsun, İnsan Hakları Yüksek Komisyonu olarak biz böyle bir durumun karşısında dururuz" dedi.

(HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar