Erbil'e yapılan füze saldırılarını İran Devrim Muhafızları üstlendi

Erbil'e yapılan füze saldırılarını İran Devrim Muhafızları üstlendi
İran Devrim Muhafızları'ndan yapılan açıklamada 'Dün gece Siyonistlerin stratejik komplo ve kötülük merkezi, güçlü füzeler ile hedef alındı' denildi.

İran Devrim Muhafızları tarafından yapılan yazılı açıklamada, İsrail istihbarat örgütü MOSSAD’a ait karargahların vurulduğu ileri sürüldü.

Rudaw'ın aktardığına göre, 'İran Devrim Muhafızları Halkla İlişkiler' adına yapılan açıklamanın metninde şu ifadeler yer aldı:

"Sahte Siyonist rejimin son zamanlarda işlediği suçların ve bu rezil rejimin suçlarının ve kötülüklerinin cevapsız kalmayacağının daha önce duyurulmasının ardından; dün gece, 'Siyonistlerin Komplo ve Kötülük Stratejik Merkezi, güçlü füzelerle İslam Devrim Muhafızları'nın hedefi tarafından hedef alındı.

Suçlu Siyonist rejimi her türlü kötülüğün tekrarının sert, kararlı ve yıkıcı tepkilerle karşı karşıya kalacağı konusunda bir kez daha uyarıyoruz.

Ayrıca büyük İran milletine, İslam vatanının güvenlik ve barışının İran İslam Cumhuriyeti silahlı kuvvetlerinin kırmızı çizgisi olduğunu ve kimsenin onu tehdit etmesine veya saldırmasına izin vermeyeceklerini temin ederiz."

NE OLMUŞTU?

Pazar günü saat 01.00 sularında Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) başkenti Hewlêr'e (Erbil) 12 füze atılmıştı. 

İran'dan ateşlenen balistik füzeler ABD’nin Erbil Başkonsololuğu yakınlarıyşa Mele Omer Köyü ve çevresine isabet etmiş, saldırıda can kaybı olmadığı açıklanmıştı.

İRAN DEVRİM MUHAFIZLARI'NDAN 2 KİŞİ, SURİYE'DE İSRAİL GÜÇLERİ TARAFINDAN ÖLDÜRÜLMÜŞTÜ

Suriye haber ajansı SANA, 7 Mart'ta, Lübnan'ın başkenti Beyrut'un güney yönünden Şam çevresindeki rejim güçlerine ait bazı noktalara İsrail tarafından hava saldırısı düzenlendiğini ve 2 kişinin hayatını kaybettiğini duyurmuştu.

İran medyası da bir gün sonra, İsrail'in Şam saldırısında İran Devrim Muhafızları komutanlarından Albay Murtaza Saidnejad ve Albay İhsan Kerbelayipur'un hayatını kaybettiğini bildirmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar