Ercan Kesal yönetmen koltuğuna oturdu

Ercan Kesal yönetmen koltuğuna oturdu
Ercan Kesal yönetmenliğini yaptığı filmin yaz aylarında vizyona gireceğini söyledi.

İkinci sezonuyla izleyici karşısına çıkan "Çukur" dizisinde İdris Koçovalı karakterini canlandıran Ercan Kesal, 'Kendi Işığında Yanan Adam' isimli kitabının imza günü etkinliğinde sevenleriyle bir araya geldi.

Etkinlikte açıklama yapan Kesal, "Uzun zamandır aklımda bir kitap yazmak vardı. Hatta Metin Erksan'ın hayatta olduğu dönemde başlayan bir düşünceydi. Metin Ağabeyi kaybettikten sonra da sanki onunla ilgili anılarımı, düşündüklerimi ve yolculukları yazmam, elzem hale geldi" dedi.

Kesal, Erksan'ı bir çeşit roman kahramanı gibi hayal ettiğini anlatarak, "Eski aldığım notları önüme koyarak, onunla olan hikayelerden bana kalanları kitap haline getirdim. 2019 yılında bir kitap projem daha var. Daha doğrusu bekleyen bir kitap dosyası var. 'Nasipse Adayız' filminin güncesini yazdım. Filmin tüm oluşum sürecini anlatan bir kitap oldu. 'Bir Zamanlar Anadolu'da filminin de güncesini kitaplaştırmış ve yayımlamıştım. Bunu okurlarım bilirler" şeklinde konuştu.

İLK UZUN METRAJLI FİLMİYLE İZLEYİCİYLE BULUŞACAK

Yeni bir proje üzerine de çalıştığını söyleyen Kesal, "Kendi filmimi çektim. Temmuz ve ağustos aylarında yönetmenliğini yaptığım ilk uzun metrajlı filmim, beyazperdede olacak" dedi.

Kesal, "Bu dönemde onun post prodüksiyon işleri, festival ve diğer süreçleriyle ilgileniyorum. Ayrıca iki senaryo daha var masamda. Onları tamamlamaya çalışıyorum ama onların yönetmeni ben değilim. Artık daha çok kamera arkasında olacağım. Kendi ikinci filmimin hazırlıklarına başlayacağım" dedi. (KÜLTÜR-SANAT SERVİSİ)

Öne Çıkanlar