Erdoğan TRT'nin yeni kanalını tanıttı, 19.19'a çağrı yaptı

Erdoğan TRT'nin yeni kanalını tanıttı, 19.19'a çağrı yaptı
TRT'nin yeni kanalının tanıtımı AKP Genel Başkanı tarafından yapıldı.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nda TRT'nin yeni kanalının tanıtım programına katılan AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, saat 19.19'da İstiklal Marşı okuma çağrısı yaptı.

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen TRT Spor Yıldız Tanıtım Programı'na katıldı. Pandemi gerekçesiyle 19 Mayıs töreni düzenlenemediğini savunan Erdoğan, "Bugün saat 19.19'da vatandaşlarımızla balkonlarımıza, kapı önlerine çıkıp yürekten gelen bir sesle İstiklal Marşımızı okuyacağız" dedi.

'ALKIŞ MI TUTALIM?'

Erdoğan, AND Dışişleri Bakanlığı'nın açıklamasına da tepki göstererek, "Dünyaya demokrasi, insan hakları, hukuk, adalet, özgürlük, güvenlik vaazı veren kurumlar ve devletler ise bu zulmü sessizce seyrediyor. Bize de 'Erdoğan bu şekilde konuşmamalı' diyorlar. Ne yapmalı alkış mı tutmalı?" ifadelerini kullandı. Erdoğan'ın İsrail'in Filistin'e dönük saldırılarına ilişkin yaptığı konuşma şöyle oldu:

"Birileri şöyle demiş, böyle demiş bizi ilgilendirmiyor. Bizi ilgilendiren hak, adalet, demokrasi diyorsak gereğini yapacağız. 'Güçlüyüm, öyleyse haklıyım.' Güçlü her zaman haklı diye bir şey yok. Haklının güçlü olduğu bir dünyayı kurmak için Türkiye var.

Son nefesini veren her masum çocuğun feryadı, her masumun çığlığı dünyadaki tüm çıkar hesaplarını kökünden sarsmaya yeterli olmalıdır. Ölen insanlığın kendisidir. Yıkılan evler insanlığın başına çökmektedir. Medeniyetimizin ve ecdadımızın bize emri zalime karşı çıkmak, mazluma kol kanat germektir. Gençlerimizle birlikte kapımıza sığınanlara, mazlumlara sahip çıkmaya devam edeceğiz. Bir bedel ödenmesi gerekiyorsa asla çekinmeyeceğiz. Bugün Kudüs'te yaşananlara sessiz kalırsak sıranın yarın diğer mukaddes şehirlerimize geleceğini biliyoruz."

'EN BÜYÜK GÜÇ KAYNAĞIMIZ GENÇLERİMİZ'

Erdoğan, "Bugün nasıl demokrasimize, ekonomimize saldıranlara nasıl eyvallah etmiyorsak, kardeşlerimizi hedef alan zulme karşı çıkmayı sürdüreceğiz. En büyük güç kaynağımız gençlerimizdir" dedi.

Öne Çıkanlar