Erdoğan'a destek veren patronlardan işçi kıyımı

Erdoğan'a destek veren patronlardan işçi kıyımı
Antep'te son 10 günde işten çıkarılan işçi sayısının bini aştığı belirtiliyor.

Her ekonomik krizde ilk başvurulan yöntem olan işten çıkarmalar bu krizde de başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD dolarının önlenemeyen yükselişinin ardından yaptığı "Onların doları varsa bizim Allah’ımız var" açıklaması ve 'ekonomik savaş' çağrısının ardından daha sık duyulur olan işten çıkarma haberlerine Antep de eklendi.

İşten çıkarmaların en yoğun yaşandığı kentlerden biri olan Antep'teki patronlar Erdoğan'ın 'ekonomik savaş' çağrısına toplu işten atmalarla katılmış durumda. İşçiler asıl kıyımın bayramdan sonra yaşanacağını söylüyor.

İŞÇİ KIYIMI ANTEP'TEKİ EN BÜYÜK FABRİKALARDAN BAŞLADI

Evrensel'den Mehmet Türkmen'in haberine göre sadece Şireci, Gürteks, Sanko, Merinos, Meltem Tekstil gibi Antep’teki en büyük fabrikalardan son on gün içinde atılan işçilerin sayısı bini aşıyor. İşçi kıyımına 10 ila 50-60 arasında değişen sayılarda işçinin atıldığı fabrikalar da eklenince rakam büyüyor. 

"ASIL KIYIM BAYRAMDAN SONRA"

Ağırlıklı olarak tekstil ve gıda iş kolu olmak üzere, sadece organize sanayi bölgelerinde 150 bine yakın işçinin çalıştığı Antep’te asıl işçi kıyımının bayram tatilinden sonra yaşanacağını belirten işçiler, henüz işten atmaların yaşanmadığı pek çok işyerinde ücretsiz izin uygulamalarının da arttığını söylüyor. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar