Erdoğan'a 'eliniz dert görmesin' diyen Yılmaz Erdoğan'a yarım saatte bir seans

Erdoğan'a 'eliniz dert görmesin' diyen Yılmaz Erdoğan'a yarım saatte bir seans
Yılmaz Erdoğan'ın gösterime yeni giren 'Organize İşler Sazan Sarmalı' isimli filmi için yarım saatte bir seans verildi. Film binden fazla salonda gösterime girdi.

ARTI GERÇEK- Sinema filmi dağıtımcıları ile sinemacılar arasında yaşanan "kar paylaşımı" kavgasından sonra film gösterimleri için yeni kanuni düzenleme yapıldı. Buna göre artık film biletleri promosyon kampanyalarında kullanılamayacak. Yani bilet artı patlamış mısır" satışı paket fiyat kapsamaında yapılamayacak. 

Ayrıca ülke çapında gösterilecek filmlerin gösterime girmeden önce film kurulundan geçme zorunluğunu getiren düzenleme de kanunlaştı. Aralarında Yılmaz Erdoğan'ın da bulunduğu sinemacılar ve oyuncular Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından kabul edildi. Aynı buluşmada Erdoğan sansür getiren kanunu imzaladı. Tayyip Erdoğan’ın kanun tasarısını imzaladıktan sonra Yılmaz Erdoğan’a dönerek "Yılmaz bey imzayı attık" derken, Yılmaz Erdoğan da gülerek "Elleriniz dert görmesin" diye karşılık verdi. 

Söz konusu buluşma; sinemacıların, sansüre neden olan düzenlemeye karşı çıkmadıkları gerekçesiyle çok eleştirildi. 

Sinema eleştirmeni Selin Gürel deTwitter hesabından, "Yanılmıyorsam, bir Yılmaz Erdoğan filmi ilk kez bu kadar yüksek salon sayısı elde ediyor. Yarım saatte bir seans var. Haftanın diğer filmleri, çil yavrusu gibi dağıldı. Kârlı bir anlaşma olmuş, hayırlı olsun." diye yazdı. 

Oyuncu ve TİP Milletvekili Barış Atay da Selin Gürel'in tweetini alıntılayarak, "Diğer filmler salon almış, almamış ne önemi var? Boşuna "elleriniz dert görmesin" demiyor. Onlar da kendi iktidarlarını kurdular işte." dedi. 

İLGİLİ HABER: 'YENİ YASAYLA TÜRK SİNEMASI ÖNEMLİ BİR EŞİKTEN GEÇTİ' 

Öne Çıkanlar