'Erdoğan'a hakaret'le suçlanan avukat Mert Yaşar'a para cezası

'Erdoğan'a hakaret'le suçlanan avukat Mert Yaşar'a para cezası
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AKP Genel Başkan Yardımcısı Zengin'e sosyal medya hesabı üzerinden hakaret ettiği gerekçesiyle yargılanan avukat Mert Yaşar, 7 bin TL para cezasına çarptırıldı.

AKP Genel Başkan Yardımcısı ÖZlem Zengin'in, cezaevlerinde çıplak arama yapıldığı iddiaları üzerine "Onurlu kadın, ahlaklı kadın şikâyet etmek için bir sene beklemez" açıklaması yapması üzerine avukat Yaşar Mert'e sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım sebebiyle "cumhurbaşkanına hakaret" ve "kamu görevlisine hakaret" suçlarından dava açıldı.

İstanbul 23. Asliye Ceza Mahkemesi’nde bugün yapılan duruşmaya, Mert Yaşar ve taraf avukatları katıldı.

ZENGİN'İN AVUKATI: ÜST SINIRDAN CEZALANDIRILMASINI TALEP EDİYORUZ

Özlem Zengin’in avukatı, "Müvekkilimize yönelik telaffuz etmeye utandığımız ifadeler edildi. Sanığın, müvekkilime yönelik eylemleri açıkça suçtur" dedi ve Mert Yaşar’ın üst sınırdan cezalandırılmasını talep etti.

Mert Yaşar ise savunmasında, "Yargılamada masumiyet karinesi ihlal ediliyor. Süreç boyunca kullandığım hangi ifadenin hakaret suçunu oluşturduğunu savcı açıklamamıştır. Sulh ceza hakimi bile, ‘hakaret ihtimali’ diyerek beni tutuklamıştır. Özlem Zengin ile Cumhurbaşkanı’na küfretmedim, hedef almadım, şiddet çağrısında bulunmadım" dedi.

YAŞAR: İFADELERİMDE KABİNEYİ ELEŞTİRDİM

Avukat Yaşar, suç konusu olan tweeti yazdığı tarihlerde Türkiye’nin ‘İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmesinin konuşulduğunu hatırlatarak, "Bu tartışmaya katılmak için paylaşımı yaptım. Yani ifadelerimde kabineyi eleştirdim. Bu ifadeyle Özlem Zengin'i kastetmedim. ‘Hükümet daha ne kadar ileri gidebilir' demek için yazdım. ‘İlk gece hakkı' ifadesi sert eleştiri olarak değerlendirilmelidir" diye konuştu.

HAPİS CEZASI PARA CEZASINA ÇEVRİLDİ

Mahkeme, ‘kamu görevlisine hakaret’ suçundan beraatına karar verdiği Mert Yaşar’ı, ‘cumhurbaşkanına alenen hakaret’ suçundan ise 11 ay 20 gün hapse mahkûm etti.

Daha sonra cezayı adli para cezasına çeviren mahkeme, Yaşar’ın 20 taksitle 7 bin TL para cezasına çarptırılmasına ve hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına yer olmadığına karar verdi.

'BU NOKTAYA GETİREN FAHRETTİN ALTUN'DUR, BUNUN HESABINI VERMELİ'

Avukat Mert Yaşar, duruşma sonrası yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Bir hikâye vardır; Rusya'da, Kremlin Meydanı'nda bir Rus başlar söylenmeye: 'Ahlaksız, şerefsiz, adi, hırsız, halk düşmanı…' Polis hemen götürür Stalin’in yanına. Stalin sorar, ‘Sen neden benim hakkımda böyle konuştun?’. Cevaplar, ‘Ben sizin arkanıza konuşmadım.’ Stalin, döner polise sorar, ‘Peki yoldaş, sen ne demek istedin?' İşte, Fahrettin Altun'a sormak lazım; sen ne anladın Fahrettin? Özlem Zengin çağırsın, Fahrettin Altun'a sorsun. Ben çünkü ona küfretmedim, hakaret etmedim. Bu noktaya getiren Fahrettin Altun'dur. Bunun hesabını vermeli. Hem bana zarar verdi, aileme zarar verdi hem Özlem Zengin'e zarar verdi. Bunun hesabının sorulması lazım. Önce Özlem Zengin'in sorması lazım, ‘Fahrettin, sen bu tweetten ne anladın’ diye." (ANKA)

Öne Çıkanlar