Erdoğan, Ali Koç'la görüştü

Erdoğan, Ali Koç'la görüştü
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fenerbahçe Başkanı Koç'u kabul etti. Koç, döviz kurlarındaki yükseliş üzerine 'Belimizi kırdı, bundan sonrasını göremiyoruz' demişti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fenerbahçe A.Ş. Başkanı Ali Koç'u kabul etti.

Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde kabul ettiği Fenerbahçe A.Ş. Başkanı Ali Koç ile bir araya geldi.

Görüşmenin içeriğine dair açıklama yapılmadı. 

ALİ KOÇ, TL'NİN DEĞER KAYBINI ELEŞTİRMİŞTİ

Ali Koç, 13 Aralık 2021 günü, FIVB Kadınlar Dünya Kulüpler Şampiyonası öncesinde düzenlenen basın toplantısında konuşmuş ve ekonomik gidişatı eleştirmişti. 

Türkiye’nin büyük kulüpleri, herhangi bir branşta yarıştıkları zaman o branşın kalkınmaması söz konusu değildir. Ancak bizler, içinde bulunduğumuz ekonomik şartlar, özellikle futboldan kaynaklanan sıkıntılar, manevra alanımızı ciddi anlamda daralttı" diyen Koç, şu ifadeleri kullanmıştı:

"Bizler bugün Vakıfbank’la, Eczacıbaşı’yla, Efes’le mücadele ederken ekonomik şartların aynı olmadığını takdir ediyorsunuz. Üstelik TL’nin yüzde 70, 80 değer kaybı, belimizi kırmıştır. Şu an önümüzü göremiyoruz, çünkü gelirlerimizin yüzde 100’ü TL, giderlerimizin aşağı yukarı yüzde 80’i döviz kuru cinsinden oluyor.

Biz Fenerbahçe Spor Kulübü olarak takım sporları dışında yani olimpiyat branşları diyelim, 3 yıllık ihtiyaçlarımızı karşılayacak sponsorluğu bulduk, imzaladık. Ama bundan sonrasını göremiyoruz. Ya büyük kulüpler kendi aralarında karar verip bu alanlara girmeyecek, frene basacağız. Çünkü bu sporların sıfır geliri var.

Bütün anlaşmaları kanun dolayısıyla TL üzerinden yapıyoruz. Orada da büyük bir darbe aldık. Devletimizin bir karar vermesi gerekecek. Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş gibi takımlara destek olacak mı? Yoksa siz kendi yağınızda kavrulun mu diyecek. İkinci seçenekse zaten bizim de yapabildiklerimiz sınırlı olduğu için bu üç büyük kulüp de bu alanda tarih boyunca devam ettiği şekilde devam edemeyecektir."

Öne Çıkanlar