Erdoğan: Avrupa'da öğretmen maaşlarını en çok iyileştiren ülke Türkiye

Erdoğan: Avrupa'da öğretmen maaşlarını en çok iyileştiren ülke Türkiye
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Öğretmenler ve Eğitim Yöneticileri ile İftar Programı'nda açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Öğretmenler ve Eğitim Yöneticileri ile İftar Programı'"nda açıklamalarda bulundu.

"Türkiye Avrupa'da son 20 yılda öğretmen maaşlarını en çok iyileştiren, zorunlu ders saatlerini de en düşük tutan ülke. Avrupa ülkeleri içerisinde en az stres yaşayan öğretmenler de bizim öğretmenlerimiz." diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları şöyle:

"Bizleri içinde bin aydan daha hayırlı kadir gecesini barındıran bu mübarek günlere kavuşturduğu için rabbime hamdediyorum.

'SİZLERİN DE ÇABALARIYLA EĞİTİM FAALİYETLERİNİ AKSATMADAN DEVAM ETTİRDİK'

Yarın bir haftayı yakılıyoruz. Elhamdülillah, çok çok ihtişam dolu bir ramazan ayıyla iç içeyiz. Hep birlikte İslam dünyası, tüm insanlık için barışa, huzura vesile olması için rabbimden niyaz ediyorum.

Son iki yıl Koronavirüs nedeniyle ramazan aylarını biraz buruk geçirdik. Zorlu bir dönemi önemli ölçüde geride bıraktık. Salgın sürecinde toplumuzun tüm kesimleri gibi öğretmen ve öğrencilerimiz de hiç alışık olmadıkları günler yaşadılar. Sizlerin de olağanüstü çabalarıyla Eğitim ve öğretim faaliyetlerini aksatmadan devam ettirdik.

'SON GÜNE KADAR OKULLARIN KAPISINI AÇIK TUTMAK İSTİYORUZ'

Salgın sürecinde zorlu bir dönemi geride bıraktık. Okulun son gününe kadar okullarımızın kapısını açık tutmayı sürdürmek istiyoruz.

Başta Milli Eğitim Bakanımıza, Milli Eğitim camiamızın diğer mensuplarına, siz saygıdeğer hocalarımıza şahsım ve milletim adına çok teşekkür ediyorum.

'Kütüphanesiz Okul Kalmayacak' projesi kapsamında sadece 2 ay gibi bir sürede 16 bin 361 yeni kütüphane inşa ettik. Derslerin daha verimli bir şekilde işlenebilmesi için 503 bin sınıfa etkileşimli tahta kurduk. Yeni atamaların ve artan derslik sayısının yanında öğretmenlerimizin mali ve özlük hakları konusunda da gözle görülür ilerlemeler kaydettik. Türkiye, Avrupa'da son 20 yılda öğretmen maaşlarını en çok iyileştiren, zorunlu ders saatini de en düşük tutan ülkedir. OECD ülkeleri içerisinde en az stres yaşayan öğretmenler de - herhalde aynı düşünüyoruzdur -  bizim öğretmenlerimizdir.

Eğitim - öğretimin amacı sadece başarılı bir mühendis, doktor, girişimci, hukukçu, akademisyen, siyasetçi, bürokrat yetiştirmek değildir. Eğitim ve öğretimin öncelikli hedefi tüm bunlarla birlikte iyi birer insan ve iyi birer vatandaş olarak da yetişmelerini sağlamaktır.

'SOSYAL MEDYA ETKİSİ'

Sosyal medya mecralarının da yaygınlaşmasıyla birlikte evlatlarımızın yabancı kültürlerin daha çok etkisine girdiğini görüyoruz. Öğretmene karşı en küçük saygısızlığa müsamaha göstermeyen bir milletin çocuklarının da aynı değerlerle büyümesi, yetişmesi, davranması gerekir. Son günlerde şahit olduğumuz kimi müessif hadiseler millet olarak daha fazla hassasiyet göstermemiz gerektiğini gösteriyor.

Öne Çıkanlar