Erdoğan: Avrupa'dan beklediğimiz insani tavrı göremedik

Erdoğan: Avrupa'dan beklediğimiz insani tavrı göremedik
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Suriyeliler için 37 milyar doları aşan harcama yaptık.

Bosna Hersek'te konuşan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, "Son birkaç yıldır bölgede çok ciddi insan hareketliliği yaşanıyor. Yoğun bir düzensiz göç baskısıyla karşı karşıyayız. AB ülkeler sayıları onlarla ifade edilecek mülteci kotalarıyla hala anlaşamazken Türkiye 4 milyonda fazla sığınmacıya ev sahipliği yapıyor. BM rakamlarına göre Suriyeliler için 37 milyar doları aşan harcama yaptık. AB'ye düzensiz geçişleri yüzde 99 oranında azalttık. Bu zorlu süreçte Avrupalı dostlarımızdan beklediğimiz desteği ve insani tavrı göremedik" dedi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Bosna Hersek'te Güneydoğu Avrupa İşbirliği Süreci Zirve Oturumu'na katıldı.

Erdoğan zirvede şunları söyledi:

"Türkiye Balkanların Avrupa Atlantik Kurumu'na entegrasyonuna daima güçlü destek vermiştir, vermeyi de sürdürecektir. Avrupa genelinde ayrımcı dışlayıcı akımlar Avrupa'nın geleceğini ve umut olma potansiyelimi tehdit ediyor. Sürecin kurucularından Türkiye'nin 2020-2021 dönem başkanlığını üstlenme konusunda fikir birliği sağlanmasında memnuniyet duyduk. İİT ve G-20 dönem başkanlığımız gibi Güneydoğu Avrupa İşbirliği Süreci'nin dönem başkanlığını da başarıyla icra edeceğiz.

Son birkaç yıldır bölgede çok ciddi insan hareketliliği yaşanıyor. Yoğun bir düzensiz göç baskısıyla karşı karşıyayız. AB ülkeler sayıları onlarla ifade edilecek mülteci kotalarıyla hala anlaşamazken Türkiye 4 milyonda fazla sığınmacıya ev sahipliği yapıyor. BM rakamlarına göre Suriyeliler için 37 milyar doları aşan harcama yaptık. AB'ye düzensiz geçişleri yüzde 99 oranında azalttık. Bu zorlu süreçte Avrupalı dostlarımızdan beklediğimiz desteği ve insani tavrı göremedik." (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar