Erdoğan 'Ayçiçek yağı sorunumuz yoktur' dedi, halkı ihbar etmeye çağırdı

Erdoğan 'Ayçiçek yağı sorunumuz yoktur' dedi, halkı ihbar etmeye çağırdı
Erdoğan "Son günlerde bir yağ meselesi çıkardılar. Ben istiyorum ki gerekirse sizler İçişleri Bakanlığı adına bunların depolarını bile takip edip bize ihbar edeceksiniz" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 8 Mart dolayısıyla düzenlenen Kadın Muhtarlarla Buluşma etkinliğinde konuştu. 

"Bizim siyaset hayatımızdaki en önemli mücadele alanlarımızdan biri de kadınlarımızı haklarına kavuşturmak olmuştur" diyen Erdoğan, Özlem Ağ'ı bıçaklayarak ağır yaralayn ve serbest kalan Samet Ağ'ın tutukklanması için yargıy amüdahale ettiğini de anlattı. Ayçiçek yağı sorununa da değinerek krizin stokçulardan kaynaklandığını da iddia eden Erdoğan'ın açıklamaları şöyle:

'RABBİMİZ HER ŞEYİN EŞLİ YARATILDIĞINI SÖYLÜYOR'

"Bugün 8 Mart Dünya Kadınlar Günü. Ülkemizdeki tüm hanımefendilerin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü tebrik ediyorum. Bizim için kadın Neşet Ertaş'ın Anadolu irfanıyla 'Kadın insan, erkek insanoğlu dediği şekilde ifade ettiği gibi insanın yarısıdır. Kadın yoksa erkek, erkek yoksa kadın anlamsızdır. Rabbimiz, her şeyin eşli yaratıldığını söylüyor. Birbirini böylesine tamamlayan iki varlıktan birinin sırf cinsiyeti sebebiyle ötekileştirilmesini, ayrımcılığa uğramasını, şiddete maruz bırakılmasını kabullenemeyiz. Kadınlara hak ettiği değeri vermek bize emridir.

'KADINLARDAN YANA TARAFIZ'

Kadının sırf cinsiyeti sebebiyle ayrımcılığa uğramasını, şiddete maruz bırakılmasını asla kabul edemeyiz. Kamuda yoksun bırakılan çalışma kadınlara biz verdik. Kadınlarımız arasında başörtülü ve başı açık ayrımını biz sona erdirdik. Kadınlar lehine pozitif ayrımcılık yapılmasını biz getirdik. Kadınlara karşı şiddet ve şiddetle mücadele konusunda kadınlardan yana tarafız. 

Kimse eğitim ve öğretim hakkından yoksun bırakılamaz demesine rağmen yıllarca eğitim hakkını kullanmaktan yoksun bırakılan kadınlarımıza eğitim hakkını biz verdik.

'HEMEN ARADIM, TEKRAR BU ADİ HERİFİ İÇERİ ALMIŞLAR'

Aile içi şiddetli resen takip edilen suçlar arasına aldık. Dün MYK toplantım vardı. Tokat'taki Özlem kardeşimizin 23 yerden ahlaksız, adi eşi tarafından bıçaklandığını öğrendim. Ne yaptılar diye Adalet Bakanlığının da bir sunumu vardı, sordum. 3 aydan sonra serbest bırakmışlar adamı, hemen aradım vs. Hamdolsun tekrar bu adi herifi içeri almışlar. Dedim bu süreç takip edilecek, ben de bu sürecin peşindeyim. Neden? Çünkü bu millet bize emanettir.

Ey hakim sen nasıl oluyor da böyle birisini serbest bırakıyorsun. Ondan sonra yargıya hakaret. Ben bu ülkede Cumhurbaşkanıysam sen de böyle bir adamı serbest bırakıyorsan, bununla ilgili söylenmesi gereken neyse bunu ben sana söylerim. Sonuna kadar da takip edeceğiz, daha bitmedi işimiz. Bunu yakın takibe alacaksın dedim Bakanıma. Kadınlara karşı şiddetle mücadelede yeni adımlar atıyoruz.

Takdiri indirim nedenlerini belli konulara münhasır kılıyor ve uygulama alanını daraltıyoruz. Failin pişmanlık içermeyen davranışları indirim nedeni kabul edilmeyecektir. Failin sadece indirim almaya yönelik tutum ve davranışları, kılık kıyafeti, kravat takması, boyun bükmesi takdiri indirim sebebi olarak dikkate alınmayacaktır. Kadına yönelik şiddetle daha etkin mücadele edilebilmesi amacıyla kasten öldürme, kasten yaralama, işkence ve eziyet suçlarının cezalarını artırıyoruz.

TÜRKİYE'Yİ İSTANBUL SÖZLEŞMESİ'NDEN ÇEKMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan geçen yıl kadınların tüm itirazlarına karşın Türkiye'nin İstanbul Sözleşmesi'nden çekilmesi yönünde karar imzalamıştı. Karar 20 Mart 2021'de Resmi Gazete'de yayınlandı.

'BİZİM AYÇİÇEĞİ, ZEYTİNYAĞI SORUNUMUZ YOKTUR'

Erdoğan kadın muhtarlarla düzenlenen etkinlikteki konuşmasında ayçiçek yağı krizine de değinirken, "Bizim ayçiçeği, zeytinyağı böyle bir sorunumuz yoktur" dedi. Erdoğan şöyle konuştu:

Son günlerde bir yağ meselesi çıkardılar. Bizim ayçiçeği zeytinyağı böyle bir sorunumuz yoktur. Bunu muhalefet ülkemizi darda zorda göstermek adına böyle bir kampanyayı yürütüyor. Ben muhtarlarımdan şunu istiyorum mahallenizdeki köyünüzdeki marketlerde bakkallarda gerçekten Ayçiçek yağı var mı yok mu? Ama ben istiyorum ki gerekirse sizler İçişleri Bakanlığımız adına bunların depolarını bile takip edip bize ihbar edeceksiniz. Bu stokçuların biz gereğini yapacağız. Buralarda birinci derece sorumlu kimdir? Validir. Sizler valilerin o mahallelerdeki elisiniz ayağısınız. Sizler cumhurbaşkanının elisiniz ayağısınız. Bu devleti provoke etmeye çalışanlara gereken dersi vermek bizim boynumuzun borcudur.

İSTİFA EDEN HEKİMLERE: VARSIN GİTSİNLER

Cumhurbaşkanı Erdoğan, koşullar nedeniyle kamu hastanelerinden ayrılan hekimlere tepki gösterdi. Erdoğan şöyle konuştu:

"Son zamanlarda bir şey daha çıktı. ‘Hastanelerde şöyle oluyor, böyle oluyor’ vs. Bakın, hatalarımız olabilir. Bu devasa şehir hastanelerini yapanlar kim? Devasa eğitim, araştırma hastanelerini yapan kim? Adeta ülkemizde şu anda hastanesi olmayan ilimiz, ilçemiz var mı? Bunları bizzat takip eden birisiyim ben.

İşte doktorlar az para aldıkları için ayrılıyorlar. Samimi konuşuyorum. Dost acı söyler ama gerçeği söyler. Bu hastaneleri inşa eden biziz. Bu doktorları okutan, yetiştiren bu devlet değil mi? Soruyorum. Bu devlet değil mi? Eee? Bu devlet sizi okuttu, yetiştirdi. En çok maliyeti yüksek olan da hangi birimdir? Sağlıktır. Ama şimdi ‘efendim işte az para veriyormuş’. Sordum, en az alan ne alıyordur? 8 bin, 9 bin. En yüksek alan ne alıyordur? İşte 25 bin civarında alıyordur.

E buna rağmen özel sektör çok daha büyük paralar verdiği için oralara kaçıp gidiyorlarmış. Bakın açık konuşuyorum. Varsın gidiyorlar, gitsinler. Bizler de üniversiteleri yeni bitiren doktorlarımızı buralarda istihdam ederiz. Bunlarla beraber bu yola devam ederiz. Daha da ileri gidiyorum. Gerekirse yurt dışından ülkemize dönmek isteyenleri süratle buraya davet eder ve onları da ülkemizde istihdam ederiz. Buralar boş kalmaz, merak etmeyin. Şu anda asistan doktorlarımızla bu yola devam ederiz. Çünkü buralar boş kalmayacak. Ne gerekiyorsa bunu yapacağız. Doktorluk gibi aziz bir mesleği sadece paraya bina etmek, paraya onu dayamak herhalde pek de insani değildir."

Öne Çıkanlar