Ankara'da hareketli saatler: Erdoğan, Bahçeli ile görüştü

Ankara'da hareketli saatler: Erdoğan, Bahçeli ile görüştü
Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP lideri Bahçeli ile sarayda görüştü.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi saat 14.00'te Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde kabul etti.

Erdoğan'ın AKP grup toplantısının ardından ittifak ortağı MHP lideri Bahçeli'yi Beştepe'de ağırlayacağı duyuruldu. Yaklaşık 45 dakika süren görüşmeden sonra herhangi bir açıklama yapılmadı. Bahçeli, Saray'dan ayrılarak partisinin genel merkezine gitti.

Son olarak Cumhurbaşkanlığı seçiminde gerekli olan yüzde 50+1 şartı için AKP ve MHP cephesinden farklı açıklamalar gelmişti. Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Erdoğan'la yaptığı görüşme sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yüzde 50+1 konusundan hoşnut olmadığını dile getirmişti.

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Konseyi Cemil Çiçek de, yüzde 50+1'in Türkiye'yi kaosa sürükleyeceğini savunmuştu.  Bahçeli ise, yüzde 50+1 eleştirilerine Çiçek'in ifadeleri üzerinden tepki göstererek, "Sayın Çiçek, sizin kafanızda, dilinizin altında sakladığınız bir oran var mıdır? Varsa ne zaman açıklamayı düşünüyorsunuz? Açıkla da bilelim, niyetini öğrenelim. Yüzde 50+1, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin mihveridir" demişti. 

Erdoğan ise "Bunların hepsi maalesef yalan dolan, bu tür şeyler" dedikten sonra "Parlamento daha önce Anayasa ile ilgili bu konuda bir karar verdi. Yeni bir karar verir mi vermez mi? Onu da görürüz" dedi. 

Öne Çıkanlar