Erdoğan: Bakanlığı'mızın adını, Çevre, Şehircilik Ve İklim Değişikliği Bakanlığı olarak değiştiriyoruz

Erdoğan: Bakanlığı'mızın adını, Çevre, Şehircilik Ve İklim Değişikliği Bakanlığı olarak değiştiriyoruz
"Bakanlığı’mızın ismini, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı olarak değiştiriyor, bünyesinde bir de iklim değişikliği ve uyum koordinasyon kurulu oluşturuyoruz."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’mızın ismini, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı olarak değiştiriyor, bünyesinde bir de iklim değişikliği ve uyum koordinasyon kurulu oluşturuyoruz. Bu bakanlığımıza bağlı olarak altında ilgili tüm birimlerin yer alacağı bir iklim değişikliği başkanlığı kuruyoruz" dedi. Erdoğan, Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdürlüğü’nün yeni bakanlığa bağlandığını söyledi.

Erdoğan’ın konuşmasının ilgili kısmı şöyle:

ÇEVRE, ŞEHİRCİLİK VE İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ BAKANLIĞI OLARAK DEĞİŞTİRİYORUZ

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’mızın ismini, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı olarak değiştiriyor, bünyesinde bir de İklim Değişikliği ve Uyum Koordinasyon Kurulu oluşturuyoruz. Bu bakanlığımıza bağlı olarak altında ilgili tüm birimlerin yer alacağı bir İklim Değişikliği Başkanlığı kuruyoruz. Konuyla yakın ilişkisi sebebiyle halen Tarım ve Orman Bakanlığı’mıza bağlı olan Meteoroloji Genel Müdürlüğü ile Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdürlüğü’nü de Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na bağlıyoruz. Bu kurumlarımız, Tarım ve Orman Bakanlığı ile ilgili sorumluluklarını da yerine getirmeyi sürdürecektir.

GÖÇ İDARESİ BAŞKANLIĞI HALİNE DÖNÜŞTÜRÜYORUZ

Bir diğer kurumsal reformu da göç konusunda yapıyoruz. İçişleri Bakanlığı’mıza bağlı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü’nün statüsünü yükselterek Göç İdaresi Başkanlığı haline dönüştürüyoruz. Böylece ülkemizin göç konusunda çok daha kapsamlı, etkin ve hızlı hareket edebilmesini sağlayacak kurumsal kapasiteyi oluşturmayı hedefliyoruz." (ANKA)

Öne Çıkanlar