'Belki de artık faşizm kelimesini kullanmanın zamanı geldi'

'Belki de artık faşizm kelimesini kullanmanın zamanı geldi'
Aslı Erdoğan, yazar ve gazetecilerin kamuoyunda görünürlükleri oldukları için diğer mahkumlara göre şanslı olduklarını söyledi.

Yazar ve gazeteci Aslı Erdoğan, Türkiye'de hükümeti eleştirenlerin 'insanlık dışı bir muameleye' maruz kaldıklarını söyledi. Yazar, "Belki de artık faşizm kelimesini kullanmanın gerçekten zamanı gelmiştir" dedi.

Erdoğan, gazeteci Ahmet Altan'ın müebbet hapis cezasına çarptırılmasına da değinerek, "İlk başta blöf yaptıklarını zannettim, ama gerçekten bu hükümleri veriyorlar" ifadelerini kullandı. Erdoğan ayrıca, yazar ve gazetecilerin kamuoyunda görünürlükleri oldukları için diğer mahkumlara göre şanslı olduklarını söyledi.

‘ÖĞRENCİLER CEZAEVİNDE…’

DW Türkçe’nin aktardığı habere göre, Türkiye'de 2009'da yayınlanan 'Taş Bina ve Diğerleri' romanının Almanca baskısının yayınlanması vesilesiyle Frankfurt'ta düzenlenen etkinlikte konuşan Erdoğan, avukatlar ya da doktorlar gibi başka meslek gruplarından birçok kişinin de baskı altına alındığını hatırlattı. 52 yaşındaki yazar, kendi meslektaşlarından farklı olarak durumları üzerine haber yapılmayan birçok öğrencinin de cezaevlerinde olduğuna dikkat çekti.

NE OLMUŞTU?

Kapatılan Özgür Gündem Gazetesi'nin Yayın Danışma Kurulu üyesi de olan Aslı Erdoğan, gazeteye yönelik soruşturma kapsamında 2016'nın Ağustos ayında gözaltına alınmış ve "silahlı terör örgütü üyeliği" iddiasıyla tutuklanmıştı. Hükümetin Cizre'de ilan ettiği sokağa çıkma yasaklarını eleştiren yazar, yaklaşık 4,5 ay tutuklu kaldıktan sonra önce yurt dışı çıkış yasağı şartıyla serbest bırakılmış, ardından da 2017'nin Haziran ayında yurt dışına çıkış yasağı da kaldırılmıştı.

Yazar, Almanya'da barış, basın özgürlüğü ve kadın haklarına ilişkin çok sayıda ödüle layık görülmüştü.

(HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar