Erdoğan-Biden görüşmesi sona erdi

Erdoğan-Biden görüşmesi sona erdi
İki lider, Biden 20 Ocak'ta göreve başladıktan sonra sadece 23 Nisan'da telefonda görüşmüşlerdi.

Belçika'nın başkenti Brüksel'de düzenlenen NATO zirvesinin ardından bir araya gelen Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Joe Biden ile Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan yaklaşık 1 buçuk saat süren bir görüşme yaptı. 19:00'da başlayan görüşmenin başbaşa olan kısmı 19:49'da bitti. Toplantının kalan kısmı heyetlerarası olarak devam etti.

Görüşme liderler zirvesinin uzaması nedeniyle planlanandan yaklaşık bir saat geç gerçekleştirdi. Ankara-Washington arasındaki anlaşmazlıkların masaya yatırılmasının beklediği kritik görüşme sonrası liderler ayrı ayrı basın toplantısı düzenleyecek.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve ABD Başkanı Joe Biden, NATO Karargâhı'nda bugün öğle saatlerinde gerçekleştirilen resmi açılış programında da bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve diğer liderler NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg tarafından karşılandı. Tüm liderlerin tek tek karşılanmasının ardından sosyal mesafe kuralına uyularak aile fotoğrafı çektirildi.

Aile fotoğrafında ön sırada Biden, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hemen solunda yer aldı. Erdoğan, fotoğraf çekiminin ardından toplantı başlamadan hemen önce ABD Başkanı Biden'la bir süre sohbet etti.

GÖRÜŞME BAŞLADI

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ABD Başkanı Biden'ın saat 18.00'de başlayacak olan kritik görüşmesi, liderler zirvesinin uzaması nedeniyle saat 19.00 itibarıyla başladı.

Biden'ın 20 Ocak'ta göreve başlamasından sonra Erdoğan ile gerçekleştireceği ilk yüz yüze görüşmede, Türk-Amerikan ilişkilerindeki "fırsat ve anlaşmazlıkları" ayrı ayrı ele aldığı, insan hakları ve değerler konusunu da önemli bir ayrı başlıkta değerlendirdiği kaydediliyor.

TELEFONDA GÖRÜŞMÜŞLERDİ

İki lider, Biden 20 Ocak'ta göreve başladıktan sonra sadece 23 Nisan'da telefonda görüşmüşlerdi.

O konuşma sırasında Biden'ın önce Erdoğan ile NATO Zirvesi'nde bir araya gelmek istediğini kaydettiği, ardından da 24 Nisan açıklamasında "soykırım" ifadesini kullanacağını söylediği basına yansımıştı. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar