Erdoğan: Biz geldiğimizde öğrenci bursları 45 liracıktı

Erdoğan: Biz geldiğimizde öğrenci bursları 45 liracıktı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kira fiyatı eleştirilerine yanıt verirken, “Biz göreve geldiğimizde üniversite öğrencilerinin aldığı burs 45 liracıktı şimdi 650 lira” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler 76’ncı Genel Kurulu’na katılmak üzere Atatürk Havalimanı’ndan ABD’ye hareket etmeden önce basın toplantısı düzenledi.

Toplantı ardından Erdoğan, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Fahiş fiyat artışları ve emlak sektöründe kiraların artmasıyla öğrencilerin ev bulmakta zorlandığı, bu konuya yönelik atılacak adımların ne olacağına yönelik cevabında Erdoğan, şöyle konuştu:

"Bizim işimiz böyle bir adaletsizlik, böyle bir zulüm, böyle bir suiistimal varsa bunun sorumlusu olan bakan arkadaşlarım bunları yakın takibe almak suretiyle bu zulmün önüne geçeceğiz. Üniversite öğrencileriyle ilgili konuşurken göreve geldik. Biz göreve geldiğimizde üniversite öğrencilerinin aldığı burs 45 liracıktı. Elinize, dilinize dursun. Şu anda bunlar 650 liraya çıktı. Nereden, nereye geldik…Asistan seviyesinde olanlar neredeyse asgari ücrette bir ücret alıyorlar. Bu noktaya geldi. Ama bunu görmek istemiyorlar ve görmeyecekler de. Harçları kim kaldırdı? Biz kaldırdık. Önce bunu sormak lazım."

Erdoğan’ın açıklamaları sosyal medyada tepki aldı.

Öne Çıkanlar