Erdoğan'dan CHP'ye: Çocuk tacizcilerinin arkasında duran bunlar değil mi?

Erdoğan'dan CHP'ye: Çocuk tacizcilerinin arkasında duran bunlar değil mi?
'Kadını, öncelikle eğitim ve iş hayatı başta olmak üzere her alanda birey olmak üzere anne, eş sıfatlarıyla desteklemeye devam ediyoruz.'

Türkiye toplumunun ataerkil olmadığını savunan AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, "Bizim milletimizin aile-erkil olduğunu söylüyoruz. Aile kavramı bizim için bu kadar hassas, önemli" dedi. Konuşmasında CHP'ye yönelik sert ifadeler kullanan Erdoğan, "Çocuk tacizcilerinin arkasında duran bunlar değil mi?" iddiasında bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AKP Genel Merkezi’nde düzenlenen ‘Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkının Verilişinin 86. Yıl Dönümü Programı’na katıldı.

"Kadını, öncelikle eğitim ve iş hayatı başta olmak üzere her alanda birey olmak üzere anne, eş sıfatlarıyla desteklemeye devam ediyoruz" ifadelerini kullanan Erdoğan, aile kavramının kendileri için önemli olduğunu vurguladı.

'ATAERKİL DEĞİL AİLE-ERKİL'

"Kadınlarımızın onurunun, şerefinin korunmasını sağlamak devletin vazifesidir" diye konuşan Erdoğan, şöyle devam etti:

"Bizim milletimizin ataerkil veya anaerkil değil, aile-erkil olduğunu söylüyoruz. Aile kavramı bizim için bu kadar hassas, önemli. Hak ve özgürlük arayışını erkeği ve kadını için herkes için aynı değere sahip olduğuna inanıyoruz. Cinayetin faili ve maktulü kim olursa olsun, ayrımcılık kime karşı olursa olsun karşı çıkılması gereken konudur. Kadının, kimsenin malı sayılması kabul edilemez. Her insanımız gibi kadınlarımızın onurunun, şerefinin korunmasını sağlamak devletin vazifesidir."

'ÇOCUK TACİZCİLERİNİN ARKASINDA DURAN BUNLAR DEĞİL Mİ?'

CHP’nin kadın hakları konusunda ‘facia örneği’ olduğunu ileri süren Erdoğan, "Çocuk tacizcilerinin arkasında duran bunlar değil mi?" iddiasında bulundu.

"CHP'de kendi mensuplarını bile isyan ettiren, tecavüze sessiz kalan zihniyetin kadın hakları konusunda söyleyecek sözü olamaz. Belediye başkanlarının, yardımcılarının kabahatlerini örtmek için kırk takla atan bunlar değil mi? Metroda bir kadını taciz eden kişiyle ilgili önce 'taciz var' kampanyası başlatıp, kendi adamları ortaya çıkınca kampanyayı silen bunlar değil mi? Çocuk tacizcilerinin arkasında duran bunlar değil mi?

Mesele tacize ve tecavüze karşı çıkmak ise burada çok vahim bir durum var demektir. İçlerindeki kepazeliklere bakmadan önlerine gelenlere çamur atarak Atatürkçülük, sosyal demokrasi kılıfıyla örtmeye çalışanların maskelerini düşürmekte kararlıyız. Senin tecavüzcün, tacizcin, ahlaksızın kötü benimki iyi yaklaşımı kadar iğrenç bir anlayış yok."

KILIÇDAROĞLU'NA ORDU YANITI

Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun grup toplantısında yaptığı konuşmayı da hedef alarak, şöyle devam etti:

"Bay Kemal, benim askerime, orduma hakaret edecek senin milletvekilin, senin ise ağzından bir olumsuz ifade çıkmayacak. Bu millet seni affetmeyecek. Hakaret edilen ordu ve her mensubu birer Mehmetçiktir. Biz Mehmetçiğimizi size yedirtmeyiz. Sen MKYK'da kalkar oralardan olumsuz değerlendirmeler yapabilirsin ama bu millet böyle bir değerlendirmeyi asla yapmayacak. Bunların cibilliyetinde bu var. Bunlar hiçbir zaman ciddi manada bu milletin şanına yakışır asker olmadı. Biz terörle savaşırken, bunların milletvekilleri onların cenaze törenlerine, tabutlarına omuz vermek suretiyle ortaya çıktılar bu ülkede. Daha geçenlerde cenaze namazında bile bu ahlaksız, terbiyesiz adam yanında birisiyle konuşurken sırıtıyor pişmiş kelle gibi. Bu milletin değerleri var. Kutsalları var, siz bu kutsallara karşı bu denli ahlaki olmayan yollara tevessül edemezsiniz. Biz başınızdakiyle sizleri tanıyoruz. İnanıyorum ki ilk seçimde bunlar çok daha büyük bir dersi alacaklar."

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar