Erdoğan'dan Akşener'e: Sen Tayyip Erdoğan’ın suluyla, kuruyla alakası olup olmadığını iyi bilirsin

Erdoğan'dan Akşener'e: Sen Tayyip Erdoğan’ın suluyla, kuruyla alakası olup olmadığını iyi bilirsin
Akşener’in açıklamasına yanıt veren Erdoğan, 'Hanımefendi önce şunu bileceksin. Bir defa bizim iktidarımızda ne sulu ne kuru, uyuşturucuya yer yoktur' ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in, "Bak Sayın Recep Tayyip Erdoğan. Süleyman Soylu’nun dediğine göre AK Parti iktidarı, 15 Temmuz 2016’ya kadar uyuşturucuyla mücadele etmemiş. Bu iddia karşısındaki cevabını milletçe, merakla bekliyoruz" açıklamasına yanıt verdi. Erdoğan, "Hanımefendi önce şunu bileceksin. Bir defa bizim iktidarımızda ne sulu ne kuru, uyuşturucuya yer yoktur. Sen Tayyip Erdoğan’ın suluyla, kuruyla alakası olup olmadığını iyi bilirsin" dedi. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan; bugün Kocaeli’de TOKİ konutları, KYK yurtları, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi yatırımları ve fabrikaları ile yapımı tamamlanan diğer projelerin toplu açılış törenine katıldı. AÇılış töreninde Konuşan Erdoğan, Akşener’in, "Bak Sayın Recep Tayyip Erdoğan. Süleyman Soylu’nun dediğine göre AK Parti iktidarı, 15 Temmuz 2016’ya kadar uyuşturucuyla mücadele etmemiş. Bu iddia karşısındaki cevabını milletçe, merakla bekliyoruz" açıklamasına yanıt verdi.

Erdoğan'ın sözleri şöyle:

"Bir yere geleceğim. Burada bunu söylemek istemezdim. Malûm bir ana muhalefet var. Bir de onun yanında yavru muhalefet. Bunlardan yavru muhalefetten bir tanesi, aynı zamanda Kocaeli milletvekili. Hiç değinmek istemezdim fakat geçenlerde bir açıklaması oldu. Fazla uzak değil. Yani 20 yıllık iktidarımızda uyuşturucuyla mücadelede biz gerekeni yapmamışız. Hanımefendi önce şunu bileceksin. Bir defa bizim iktidarımızda ne sulu ne kuru uyuşturucuya yer yoktur. Sen Tayyip Erdoğan’ı bu noktada iyi bilirsin. Tayyip Erdoğan’ın suluyla, kuruyla alakası olup olmadığını iyi bilirsin. Ya nasıl oluyor da sen bunu konuşuyorsun? Yok captagonlar, yok şunlar, yok bunlar. Bunların hepsiyle biz gerekli mücadeleyi verdik, veriyoruz ve vereceğiz.

'SEN KİMLERLE YOL YÜRÜDÜĞÜNÜN FARKINDA MISIN'

Bu konuyla ilgili İçişleri Bakanımızın verdiği mücadele, şahsımın, bakanlarımızın, kabinemizin verdiği mücadele hepimiz için bilinen bir gerçektir. Sen önce kendi kadronun içerisinde ve ana muhalefetin içinde sulu kuru, bu uyuşturucuları alanları düşün. Sen kimlerle beraber yol yürüdüğünün farkında mısın? Dolayısıyla önce haddini bileceksin. Önce bir defa AK Parti iktidarının bu noktada sulu kuru uyuşturucuyla mücadelesini inkâr etmeyeceksin. Bunu iyi bileceksin. Bizim kitabımızda uyuşturucuya yer yoktur ve mücadelemizi de sonuna kadar verdik, veriyoruz ve vereceğiz. Hanımefendi, sen önce kendi çatının altındakileri düşün, onlarla beraber nasıl yol yürüdüğünü düşün. Bizim bu noktada mücadelemiz nettir, kesindir ve bu mücadeleyi, uyuşturucuyla olan mücadelemizi kimse inkâr edemez."

Erdoğan, 'sulu kuru' söylemini daha önce, 1 Haziran'da bbir araya geldiği gençlerle konuşurken kullanmıştı. Erdoğan'ın ifadelri şöyleydi:

"Hayret aç, sefil geziyor ama birayı rakıyı almaktan geri durmuyor. Hem kuru hem sulu. Bunların hepsi kime zarar. Devamlı arttırıyoruz, çok rahatsızlar."

Öne Çıkanlar