Erdoğan'dan Elazığlı depremzedeler için yardım kampanyası kararı

Erdoğan'dan Elazığlı depremzedeler için yardım kampanyası kararı
Cumhurbaşkanlığı kararnamesinde, depremzedeler için düzenlenecek yardım kampanyasının koordinasyonunun AFAD tarafından yürütüleceği belirtildi.

ARTI GERÇEK-Merkez üssü Elazığ'ın Sivrice ilçesi olan 6,8’lik depremden etkilenen afetzedeler için yardım kampanyası düzenlenmesine kararlaştırıldı. Karar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayınlandı.

Kararda, Elazığ'daki deprem nedeniyle zarar gören afetzedeler için insani yardım kampanyası başlatılmasının kararlaştırıldığı bildirildi.

Söz konusu insani yardım kampanyasının koordinasyonunu yapmak üzere Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) görevlendirildiği belirtilen kararda, bu kapsamda valilikler, belediyeler ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarınca toplanan yardımların aktarılması ya da gerçek ve tüzel kişilerce doğrudan bağış yapılması amacıyla kamu bankaları ve özel bankalar nezdinde açılacak hesapların AFAD tarafından duyurulacağı aktarıldı.

NE OLMUŞTU?

Elazığ’da ocak ayında meydana gelen ve Malatya’da da şiddetli bir şekilde hissedilen 6,8 büyüklüğündeki deprem sonucu iki kentte toplamda 41 kişi hayatını kaybetmiş, 1600’den fazla kişi yaralanmıştı. İki kentte de çok sayıda bina hasar görmüş ve yıkılmış, devam eden artçı sarstınlar nedeniyle evlere girilmemesi istenmişti. Depremzedeler ocak ayından bu yana  sert kış koşullarına rağmen çadırlarlarda barınmak zorunda kalıyor. İçişleri Bakanlığı tarafından gönderilen yardım çadırların da ısıtıcı ve elektrik gibi bazı temel eksiklerinin olduğu depremzedeler tarafından dile getiriliyor.

AFAD 10 Şubat’ta yaptığı açıklamada, Elazığlı ve Malatyalı depremzedeler için 96 milyon lira yardım toplandığını duyurmuştu. Açıklamada Elazığ Valiliğine 25 milyon, Malatya Valiliğine de 20 milyon lira olmak üzere toplam 45 milyon lira acil yardım ödeneği gönderildiği belirtilerek, "Milletimizin yoğun ilgisi ile devam eden Elazığ ve Malatya Yardım Kampanyası kapsamında, banka hesaplarında 68 milyon 256 bin 517 lira, SMS sisteminde 27 milyon 917 bin 40 lira olmak üzere toplam 96 milyon 173 bin 557 lira yardım toplamıştır. Yapılan inceleme ve değerlendirmeler sonucunda Elazığ'da 4 konteyner kentin kurulmasına karar verilmiştir" denilmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar