Erdoğan'dan gece yarısı operasyonu: Bakan yardımcılarını görevden aldı

Erdoğan'dan gece yarısı operasyonu: Bakan yardımcılarını görevden aldı
Erdoğan, Hazine ve Maliye Bakan Yardımcıları Ercan Gül ve Hamdi Yıldırım'ı görevden alarak yerlerine Mahmut Gürcan ve Yunus Elitaş'ı atadı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Hazine ve Maliye Bakan Yardımcıları Ercan Gül ve Hamdi Yıldırım'ı görevden alarak yerlerine Mahmut Gürcan ve Yunus Elitaş'ı atadı. 

Resmi Gazete'nin yayımlanmasının ardından Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Hazine ve Maliye Bakanlığı'nda bir takım değişikllikler yaptığı duyuruldu.

Hazine ve Maliye Bakan Yardımcıları Ercan Gül ve Mehmet Hamdi Yıldırım görevden alınırken, yerlerine Mahmut Gürcan ve Yunus Elitaş atandı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın Kamu Finansmanı Genel Müdürü Abdullah Bayazıt ve Ekonomik Programlar ve Araştırmalar Genel Müdürü Ahmet Yalçın Yalçınkaya görevden alındı.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu'nda da (BDDK) 3 yeni atama yapıldı. Yakup Asarkaya BDDK İkinci Başkanlığa, Mustafa Balcı ve Olcay Turan ise BDDK üyeliğe getirildi.

 

 

YENİ ATANAN YARDIMCILAR KİMLER?

YUNUS ELİTAŞ KİMDİR?

1982 yılında Ankara’da doğan Yunus Elitaş, aslen Aksaray'ın ilçesi olan Ağaçörenlidir. İlk ve ortaöğrenimini Ankara’da tamamlamasının ardından 2003 yılında Kırıkkale Üniversitesi İktisat Bölümünden mezun oldu. Kısa bir süre vekil öğretmenlik yaptıktan sonra 2004 yılında Maliye Bakanlığında vergi denetmen yardımcısı olarak göreve başladı.

2007 yılında meslek giriş sınavını kazanarak Muhasebat Genel Müdürlüğüne stajyer muhasebat kontrolörü olarak naklen geçti.

2010 yılında muhasebat kontrolörlüğüne atandı.

2013-2015 yılları arasında Maliye Bakanlığı İdari ve Mali İşler Dairesi Başkan Yardımcılığı yaptı.

2015/Aralık-2017/Aralık döneminde bulunduğu ABD/Florida’da, University Of South Florida’dan MBA derecesi aldı.

2018 Şubatında başladığı Gelir İdaresi Grup Başkanlığı görevini yürütmekteyken 28 Şubat 2019 tarihi itibarıyla Muhasebat Genel Müdürlüğüne atandı. Çeşitli mesleki dergilerde vergi ve kamu giderleriyle ilgili makaleleri yayımlanan Elitaş,gider mevzuatıyla ilgili meslek içi eğitimi ve sertifika seminerlerinde eğitici olarak görev almıştır.

Yunus Elitaş, iyi derecede İngilizce bilmekte olup evli ve iki çocuk babasıdır.

MAHMUT ERCAN KİMDİR?

09/10/1966 doğumlu olan Mahmut Gürcan evli ve 3 çocuk babasıdır. Zeytinburnu İmam Hatip Ortaokulu, Şehremini lisesi, Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler (iktisat bölümü) mezunu. İşadamı da olan Mahmut Gürcan, Doğanay Çorap ve Tic.Ldt.Şti Ortağı. Milli Görüş geleneğinden gelen Gürcan, 2001 yılından itibaren AK Parti İlçe yöneticiliği ve 2006/2014 3 dönem AK Parti Bakırköy ilçe başkanlığı yaptı. Bir çok STK (Sivil Toplum) örgütünde yöneticiliği ve üyeliği vardır.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar