Erdoğan'dan ikinci 'siyasi cinayetler' dilekçesi

Erdoğan'dan ikinci 'siyasi cinayetler' dilekçesi
Dün 'Çubuk saldırısı' videosunu izleten Erdoğan, bugün 'siyasi cinayetler' konusunda Kılıçdaroğlu'nun ifadesinin ivediyle alınmasını istedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, siyasi cinayetler polemiği sonrası avukatı aracılığıyla ikinci kez yargıya başvurdu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, avukatı Hüseyin Aydın aracılığıyla dilekçede CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ifadesinin ivediyle alınmasını talep etti.

Erdoğan, avukatı Hüseyin Aydın aracılığıyla Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na ikinci kez talepte bulundu. Dilekçede "Kemal Kılıçdaroğlu bahsi geçen dilekçesinde siyasi cinayet iddialarının Cumhurbaşkanımızın bir kısım beyanlarına dayandığını iddia etmiş, bu çerçevede Cumhurbaşkanımızın 15 Aralık 2018, 26 Mayıs 2021 ve 7 Ekim 2021 tarihli konuşmalarına değindikten sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu konuşmalardaki niyet ve yaklaşımlarına dair beyanlarının alınmasına müteakip kendisinin de gerekli beyan ve değerlendirmeleri Cumhuriyet Başsavcılığına yazılı olarak sunacağını ifade etmiştir" denildi.

Ayrıca dilekçede, "CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, milletvekili sıfatını haiz olması hasebiyle ceza hukuku bağlamında kamu görevlisi de sayılmaktadır. Dolayısıyla bildiklerini, varsa elindeki belge ve delilleri herhangi bir şart ileri sürmeksizin yetkili makamlarla paylaşması yasal bir zorunluluktur. Bu nedenle 15 Ekim 2021 tarihli dilekçesinde bu yükümlülüğünü yerine getirmek için ileri sürdüğü koşulların hiçbir hukuki dayanağı bulunmamaktadır" denildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın avukatı aracılığıyla verdiği dilekçede CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun bilgisine başvurulması için işlemlerin ivediyle yerine getirilmesi talep edildi.

AKP GENEL KURULUNDA 'SALDIRI' VİDEOSU İZLETTİ

Dün AKP Genel Kurulu'nda Erdoğan'ın Kılıçdaroğlu'nu hedef alan ifadelerinden sonra izlettiği videoda CHP Genel Başkanı'nın saldırıya uğradığı görüntüler verilmişti. Yayımlanan videoda Kılıçdaroğlu'nun Çubuk'taki asker cenazesinde daha sonra inek çalmaktan hapis cezası aldığı ortaya çıkan Osman Sarıgün tarafından uğradığı saldırının anları izletilmişti.

Videoda, "11 yıllık mağlubiyetlerden hiçbir ders çıkarmayan" ifadesinin yer aldığı bölümde saldırı anı verildi. Videonun sonunda yine Kılıçdaroğlu hedef alınarak, "Millete hesap verecektir" denildi. Bu ifadelerin kullanıldığı bölümlerde Kılıçdaroğlu'nun saldırıya uğradığı anlara ait görüntüler yer aldı.

AKŞENER'İ DE HEDEF ALMIŞTI

Erdoğan daha önce İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Rize'de uğradığı saldırıya da değinerek, "Gelin hanıma çok ileriye gitmeden bir ders verdiler. Çayeli'nde de gerekeni yaptılar. Trabzon'a geçmeye kalktın, uçağa binip döndün. Daha neler olacak, neler. Bunlar iyi günler. Bu ülkede ahde vefa diye bir şey var. Ahde vefa olmazsa bu millet affetmez" ifadelerini kullanmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar